Σε διαπραγματεύσεις οι ΗΠΑ με την Meng της Huawei

Οι εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους δικηγόρους της CFO της Huawei, Meng Wanzhou, για επίλυση των ποινικών κατηγοριών που έχουν ασκηθεί εναντίον της, ανέφερε πηγή με γνώση του θέματος, σηματοδοτώντας ένα πιθανό τέλος στην υπόθεση αυτή, η οποία έχει δημιουργήσει εντάσεις στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας-Καναδά.

Σύμφωνα με το Reuters, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δικηγόρων της Meng και του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ξαναξεκίνησαν μετά τις προεδρικές εκλογές, αλλά ακόμα δεν είναι σαφές το είδος της συμφωνίας στο οποίο θα μπορούσαν να καταλήξουν οι δυο πλευρές.

Η Meng συνελήφθη στον Καναδά τον Δεκέμβριο του 2018 με ένταλμα των ΗΠΑ, και αντιμετωπίζει κατηγορίες για τραπεζική απάτη, για φερόμενη παραπλάνηση της HSBC Holdings αναφορικά με τις επιχειρηματικές συναλλαγές της Huawei Technologies με το Ιράν, το οποίο υπόκειται σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

Η Meng αρνείται την αδικοπραξία και είναι απρόθυμη να παραδεχθεί πράγματα που δεν θεωρεί αληθή, ανέφερε η πηγή.

Η Wall Street Journal ήταν η πρώτη που μετέδωσε τις πληροφορίες περί πιθανής συμφωνίας, αναφέροντας πως η υπόθεση μπορεί να επιλυθεί με μια «αναβαλλόμενη συμφωνία δίωξης», στο πλαίσιο της οποίας η Meng θα παραδεχθεί ορισμένες από τις κατηγορίες που τις αποδίδονται και οι εισαγγελείς θα αναβάλλουν και αργότερα θα αποσύρουν τις κατηγορίες εάν συνεργαστεί.

Το Reuters σημειώνει πως αν η Meng παραδεχθεί την αδικοπραξία, τότε η κυβέρνηση Trump θα κήρυττε νίκη στο ακανθώδες αυτό θέμα με την Κίνα και θα άμβλυνε τις πιέσεις στον Καναδά, που βρέθηκε ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά των ΗΠΑ και της Κίνας.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας
Ετήσια αύξηση 10,1% στις πωλήσεις εμπορικών οχημάτων στην Κίνα
ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους