Νέα ιστορικά υψηλά για τους Dow Jones και S&P

Ισχυρά κέρδη στη Wall Street μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας Moderna ότι το εμβόλιο της κατά του κορωνοϊού έδειξε αποτελεσματικότητα 94,5% σε κλινικές δοκιμές.

Επιπλέον, το συγκεκριμένο εμβόλιο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο σε θερμοκρασίες έως 8 βαθμούς Κελσίου για 30 ημέρες, αίροντας πολλά προβλήματα στη διακίνησή του.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είχε δείξει αποτελεσματικότητα 90% και έπρεπε να αποθηκευτεί σε θερμοκρασίες κοντά στους -70 βαθμούς.

«Η ανακοίνωση ενός αποτελεσματικού εμβολίου την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν τόσο σημαντική που σχεδόν ξεχάσαμε ότι πρόσφατα είχαμε προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ», σχολίασε αναλυτής της TS Lombard.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 1,6% ή 470 μονάδες, στις 29.950, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,16% στις 3.626 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,8% στις 11.924 μονάδες.

Σημειώνεται ότι οι Dow Jones και S&P έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των Boeing (+7,6%) και Chevron (+6,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των Procter & Gamble (-1,8%) και Merck & Co (-1,5%).]

Στο μεταξύ, η επιχειρηματική δραστηριότητα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης συνέχισε να κινείται πτωτικά τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τoν δείκτη Empire State της Fed Νέας Υόρκης, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών υποχώρησε στις 6,3 μονάδες τον Νοέμβριο από 10,5 τον Οκτώβριο και 17 τον Σεπτέμβριο. Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν άνοδο στις 13 μονάδες, σύμφωνα με έρευνα του Econoday.

Στο εταιρικό μέτωπο, ο ισπανικός χρηματοοικονομικός όμιλος BBVA συμφώνησε να πουλήσει τις αμερικανικές δραστηριότητες του BBVA USA Bancshares στον όμιλο PNC Financial Serveices Group, έναντι τιμήματος 11,6 δισ. δολαρίων.

Η BBVA USA Banshares έχει 104 δισ. δολάρια σε υπό διαχείριση assets, με την τραπεζική θυγατρική BBVA USA να λειτουργεί 637 καταστήματα στο Τέξας, την Αλαμπάμα, την Αριζόνα, την Καλιφόρνια, το Φλόριντα, το Κολοράντο και το Νέο Μεξικό. Η νέα εταιρεία θα έχει παρουσία σε όλη τη χώρα, σε 29 από τις 30 μεγαλύτερες αγορές των ΗΠΑ, δήλωσε η PNC τη Δευτέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 3% στα 41,34 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.887 δολ./oz .

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 0,90%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε οριακά έναντι του ευρώ στο 1,1847 δολ. από 1,1838 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας
Ετήσια αύξηση 10,1% στις πωλήσεις εμπορικών οχημάτων στην Κίνα
ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους