Κρουαζιέρα: $1 δισ. το μήνα «καίνε» οι εταιρείες – κολοσσοί

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται οι εταιρείες κολοσσοί της κρουαζιέρας. Μπορεί τα νέα για το εμβόλιο να έδωσαν ώθηση στις μετοχές τους όπως και σε όλη τη Wall Street, όπως οι Όμιλοι βουλιάζουν στα έξοδα.

Υπολογίζεται ότι κάθε μήνα στη διάρκεια του 4ου τριμήνου 2020 «καίνε» ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Αναλυτικά:

1) Carnival Corporation: $530.000.000 το μήνα
Ο μεγαλύτερος Όμιλος παγκοσμίως, η Carnival Corporation, με 9 εταιρείες κάτω από την αιγίδα της, «καίει» κάθε μήνα στη διάρκεια του 4ου τριμήνου 2020, 530 εκατ. , ποσό που είναι μειωμένο δραστικά σε σχέση με τα 700 εκατ. που απαιτούνταν μηνιαίως, στη διάρκεια του 3ου τρίμηνου

Η δραστική αυτή μείωση οφείλεται στην αποχώρηση από τον στόλο του γκρουπ 18 πλοίων, τα οποία χαρακτηρίστηκαν «ως οικονομικά λιγότερο έως καθόλου αποδοτικά». Κάποια από αυτά πουλήθηκαν σε διαλυτήρια για παλιοσίδερα ενώ τέσσερα αγόρασε η Seajets του Ομίλου Ηλιόπουλου.

2) Royal Caribbean Group: $270.000.000 το μήνα
Ο Όμιλος της Royal Caribbean δεν ανακοίνωσε ακριβή στοιχεία. Αντί αυτών έδωσε ένα εύρος μηνιαίων εξόδων, ο μέσος όρος των οποίων ανέρχεται σε 270 εκατ. τον μήνα. Με εξαίρεσή τα πλοία της TUI (3 συνολικά που κινήθηκαν στην Ευρώπη, ένα εκ των οποίων στην Ελλάδα) και την προγραμματισμένη εκκίνηση του Quantum of the Seas από την Σιγκαπούρη, όλα τα υπόλοιπα πλοία του γκρουπ βρίσκονται σε ακινησία.

3) Norwegian Cruise Line Holdings: «Καίει» 175.000.000  το μήνα
Η Norwegian έχει τα υψηλότερα μηναία κόστη ανά πλοίο έχει συνολικά 3 brand names με τα χρώματα των οποίων δραστηριοποιούνται 28 πλοία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αυτή τη στιγμή στη διάρκεια του 4ου τρίμηνου «καίει» έως 175 εκατ. το μήνα , έναντι 150 εκατ. στο 3ο τρίμηνο 2020.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα μηνιαία έξοδα αναμένεται να αυξηθούν για τα πλοία, με τα οποία οι εταιρείες σχεδιάζουν την επανεκκίνηση από αμερικανικά λιμάνια. Ο λόγος είναι πολύ απλός: έξοδα πληρωμάτων, re-positioning των πλοίων, προμήθειες τροφοεφοδίων, καυσίμων/λιπαντικών, έξοδα μάρκετινγκ και κυρίως εφαρμογή των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων. Παιχνίδι για πολύ γερά πορτοφόλια!

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη