Ζημιές 2,4 δισ. δολάρια ανακοίνωσε η American Airlines

Βουτιά κατά 73% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα κέρδη της American Airlines, εν μέσω της κατάρρευσης των αεροπορικών ταξιδιών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, προκαλώντας ζημιά ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
 
Η αμερικανική εταιρεία, η οποία απέλυσε πρόσφατα 19.000 εργαζόμενους, αφού οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ουάσιγκτον δεν κατάφεραν να ανανεώσουν τα μέτρα για χρηματοδότηση ώστε να υποστηρίξουν τις αεροπορικές εταιρείες, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι μείωσε το ημερήσιο μέσο όρο δαπανών στα 44 εκατομμύρια δολάρια κατά την περίοδο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με ημερήσιο μέσο όρο 58 εκατομμυρίων δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο.
 
Επίσης, άλλοι 20.000 υπάλληλοι της εταιρείας πήραν πρόωρη συνταξιοδότηση ή μακροχρόνια άδεια στην προσπάθεια των αμερικανικών αλλά και των άλλων αεροπορικών εταιρειών, παγκοσμίως, να επιβιώσουν οικονομικά λόγω της πανδημίας.

"Κατά το τρίτο τρίμηνο, αναλάβαμε μέτρα για να μειώσουμε το κόστος μας, να ενισχύσουμε την οικονομική μας θέση και να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας επιστρέφουν στα ταξίδια με αυτοπεποίθηση", αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Doug Parker, χαρακτηρίζοντας την πανδημία "την πιο δύσκολη στιγμή στην ιστορία της βιομηχανία μας".

Σημείωσε ότι η εταιρεία μείωσε το κόστος περικόπτοντας πτήσεις και άλλα και εξασφάλισε δάνειο 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το νόμο που αφορά την εφαρμογή πακέτου στήριξης ύψους 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και ο οποίος ψηφίστηκε στα τέλη Μαρτίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ