Asos: Υπολογίζει ζημιά 25 εκατ. λιρών χωρίς την επίτευξη συμφωνίας

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε η βρετανική εταιρεία, Asos, καθώς σε περίπτωση Brexit, χωρίς την επίτευξη συμφωνίας, μπορεί να τη φέρει αντιμέτωπη με οικονομικές απώλειες ύψους 25 εκατομμυρίων λιρών, λόγω του υψηλού κόστους των τιμολογίων. 

Η διαδικτυακή αλυσίδα ειδών ένδυσης ανέφερε ότι ο αριθμός θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι υψηλότερος, καθώς δεν είχε συμπεριλάβει καμία αξιολόγηση του κόστους διαχείρισης πρόσθετων εγγράφων, εάν η Βρετανία δεν εξασφαλίσει εμπορική συμφωνία πριν από το τέλος της μεταβατικής περιόδου για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα φαίνεται πως η εταιρεία βγήκε «αλώβητη» από την έξαρση της πανδημίας και κατ’ επέκταση του γενικευμένου lockdown, καθώς η αύξηση των ηλεκτρονικών αγορών έδωσε ώθηση στα κέρδη. Ωστόσο, οι επενδυτές εξέφρασαν ανησυχίες για την «αισιόδοξη προοπτική» του λιανοπωλητή με τις μετοχές της να μειώνονται κατά 10%.

Παραταύτα, η βρετανική εταιρεία είδε τα  κέρδη της να υπερδιπλασιάζονται φέτος, στα 142,1 εκατομμύρια λίρες και τα έσοδα της να αυξάνονται κατά 19%, που κυρίως προήλθαν από την αύξηση των παραγγελιών και τις μειωμένες εταιρικές δαπάνες κατά τη διάρκει της καραντίνας.

Η Asos δήλωσε ότι αναμένει αύξηση του υποκείμενου κέρδους κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, αλλά παραμένει επιφυλακτική, λόγω της γενικευμένης οικονομικής ανασφάλειας όσον αφορά την προσέγγιση νέων πελατών. Η εταιρεία, όμως, φαίνεται πως δεν το βάζει κάτω, παρά το χλωμό τοπίο για το μέλλον των επιχειρήσεων – και πρόκειται να λανσάρει ένα νέο brand, με την επωνυμία, AsYou, με τις τιμές του να κυμαίνονται από 10 έως 30 ευρώ.

Οι χαμηλότερες τιμές θα ενισχύσουν τον ήδη έντονο ανταγωνισμό της εταιρείας με την αντίπαλη εταιρεία Boohoo, η οποία είναι γνωστή για τα οικονομικά φορέματά της με τις τιμές πολλές φορές να είναι κοντά στα 5 ευρώ. Η βιομηχανία διαδικτυακής αγοράς ειδών ένδυσης της Βρετανίας στοχοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μετά από αναφορές κατάχρησης εργασίας σε εργοστάσια στο Λέστερ που προμηθεύουν τη Boohoo.

Η Asos με τη σειρά της, αυξάνει συνεχώς την παραγωγή από προμηθευτές στο Λέστερ τα τελευταία τρία χρόνια, ενω εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πρόσφατα πως «Η εταιρεία θα παραμείνει πιστή στο ήθος μας και στην προσέγγιση με γνώμονα το σχεδιασμό».

 

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη
ΔΝΤ: Ανθεκτική η παγκόσμια οικονομία παρά τις πληθωριστικές πιέσεις