Στα 2 τρισ. δολ. εκτινάχθηκαν οι εξαγορές - συγχωνεύσεις το 2020

Τα 2 τρισ. δολάρια προσεγγίζει ο παγκόσμιος όγκος των εξαγορών και συγχωνεύσεων το τρέχον έτος, με τον κλάδο της τεχνολογίας να αντανακλά το ένα πέμπτο των συμφωνιών. Ισχυρή ήταν η δραστηριότητα το περασμένο Σαββατοκύριακο σ’ ό,τι αφορά τη σύναψη συμφωνιών, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας εβδομάδας με την ανακοίνωση των μεγαλύτερων εξαγορών και συγχωνεύσεων εδώ και ένα 12μηνο. 

Αναλυτικότερα, ο συνολικός όγκος των συμφωνιών που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας διαμορφώθηκε στα 69 δισ. δολάρια, δηλαδή στα υψηλότερα επίπεδα συγκριτικά με τις αρχές κάθε άλλης εβδομάδας από τα τέλη Νοεμβρίου του 2019. 

Αναμφισβήτητα τα στοιχεία αυτά προσφέρουν μεγάλη ανάσα ανακούφισης για τον τομέα των εξαγορών και συγχωνεύσεων, καθώς η πανδημία του Covid-19 είχε παγώσει τους προηγούμενους μήνες ένα τεράστιο κομμάτι της επενδυτικής δραστηριότητας σε όλον τον κόσμο. 

Αναλυτές υπολογίζουν πως εάν το επενδυτικό ενδιαφέρον εξακολουθήσει να είναι τόσο ισχυρό, τότε ο Σεπτέμβριος μπορεί να αποτελέσει έναν από τους πιο δραστήριους μήνες του τρέχοντος έτους.

Ήδη ο όγκος των εξαγορών και συγχωνεύσεων που έχουν ανακοινωθεί από τις αρχές του Σεπτεμβρίου ανέρχεται στα 146 δισ. δολάρια, αντικατοπτρίζοντας άνοδο της τάξεως του 51% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. «Όταν η οικονομία εξέρχεται από μια ύφεση, υπάρχει μια δυναμική και το κόστος κεφαλαίου τείνει να είναι χαμηλό», σχολιάζει ο Γκράχαμ Σέκερ, στρατηγικός επενδυτής της Morgan Stanley, στο Reuters.

 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ