Fortnite: Μεγάλη ζημιά από τη διαφωνία με την Apple

Η αντιπαράθεση της σχεδιάστριας του δημοφιλούς παιχνιδιού Fortnite, Epic Games με την Apple, της έχει στοιχίσει σε χρήστες οι οποίοι έχουν συσκευές της αμερικανικής εταιρείας, σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε στις δικαστικές αρχές η ίδια η Epic Games.

Οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες του παιχνιδιού Fortnite στο λειτουργικό σύστημα iOS της Apple έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από 60% από τότε που ο τεχνολογικός κολοσσός αφαίρεσε το παιχνίδι από το App Store, αναφέρει στο έγγραφο η Epic. Περισσότερο από το 60% των χρηστών του Fortnite σε iOS έχουν πρόσβαση μόνο από τις συσκευές της Apple, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Η ζημιά από αυτούς τους χρήστες είναι σημαντική», αναφέρεται στο έγγραφο, ενώ προειδοποίησε επίσης ότι οι ενέργειες της Apple θα μπορούσαν να προκαλέσουν «ανεπανόρθωτη ζημιά» στην επιχείρησή της.

Η διαμάχη ξέσπασε στις 13 Αυγούστου, όταν η Epic άρχισε να προσφέρει στους πελάτες έναν τρόπο να αγοράζουν αντικείμενα απευθείας μέσω της εφαρμογής Fortnite, προσπερνώντας τις χρεώσεις που αποκόμιζε η Apple.

Την ίδια ημέρα, η Apple αφαίρεσε το Fortnite από το κατάστημά της επειδή παραβίασε τις οδηγίες και τους κανόνες για το App Store και στη συνέχεια, η Epic μήνυσε την Apple, για μονοπωλιακή συμπεριφορά.

Από τις 27 Αυγούστου, όταν η Epic κυκλοφόρησε μια ενημέρωση για το παιχνίδι που δεν ήταν διαθέσιμη για συσκευές της Apple, «όλοι οι χρήστες του Fortnite σε λειτουργικό iOS, δεν μπορούν να παίξουν το παιχνίδι με τους φίλους και την οικογένειά τους που έχουν ενημερώσει το παιχνίδι σε πλατφόρμες εκτός iOS» ανέφερε η εταιρεία.

Περισσότεροι από 116 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν αποκτήσει πρόσβαση στο Fortnite μέσω του λειτουργικού iOS, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα, τονίζει η Epic στο έγγραφο.

Ένας δικαστής έχει ορίσει την ακροαματική διαδικασία στις 28 Σεπτεμβρίου. Στην κατάθεση της Παρασκευής, η Epic ζήτησε από τον δικαστή να εμποδίσει την Apple να αφαιρέσει το Fortnite από το κατάστημα εφαρμογών της, χαρακτηρίζοντας την κίνηση ως «αντίποινα» για την προσφορά αγορών μέσω του παιχνιδιού της.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ