Έχασε $41 εκατ. στο χρηματιστήριο

Ένας Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος εξομολογήθηκε μέσω Twitter ότι έχασε 4,4 δισεκατομμύρια γιεν (41,4 εκατομμύρια δολάρια) από trading σε μετοχές εν μέσω της αυξημένης μεταβλητότητας που προκάλεσε η πανδημία στις αγορές.

Σε ένα tweet με τίτλο «Deep Regrets», ο Yusaku Maezawa, ιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος του διαδικτυακού λιανοπωλητή μόδας Zozo, δήλωσε ότι έχασε χρήματα μέσω των ημερήσιων συναλλαγών που πραγματοποίησε για να πετύχει γρήγορο κέρδος – μια πρακτική η οποία αποδείχθηκε δύσκολη για τον ίδιο. Εξέφρασε τη λύπη του για το ποσό που έχασε και δεσμεύτηκε να το ανακτήσει μέσω της επιχείρησής του.

«Τυφλώθηκα από τις διακυμάνσεις της αγοράς λόγω της πανδημίας και έχασα 4,4 δισεκατομμύρια γιεν μέσω βραχυπρόθεσμων αγοραπωλησιών μετοχών, κάτι με το οποίο δεν ήμουν εξοικειωμένος», δήλωσε ο Maezawa σε tweet. «Με 4,4 δισεκατομμύρια γιεν, πόσα άτομα θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν είχαν πάρει τα χρήματα; Η λύπη μου για αυτό που έγινε δεν έχει τέλος».

Ο Maezawa, είδε την περιουσία τους να μειώνεται κατά περίπου 215 εκατομμύρια δολάρια φέτος στα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg.

Μέσα στο 2020, ο Maezawa – γνωστός για τα ιδιαίτερα tweets του – είπε ότι ψάχνει γυναίκες υποψήφιες για να τον συνοδέψουν στο προγραμματισμένο ταξίδι του στο φεγγάρι με τον πύραυλο του Elon Musk, το 2023.  Ωστόσο, απέσυρε το συγκεκριμένο tweet μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη
ΔΝΤ: Ανθεκτική η παγκόσμια οικονομία παρά τις πληθωριστικές πιέσεις
Όλι Ρεν: Οι γεωπολιτικές εντάσεις απειλούν τη μείωση των επιτοκίων
Τα υψηλότερα από τα τέλη του 2021 τα κέρδη της Goldman Sachs
Αξιοποίηση ρωσικών «παγωμένων» κεφαλαίων συζητούν ΔΝΤ - Παγκόσμια Τράπεζα
Παγκόσμια Τράπεζα: Αυξάνεται το χάσμα πλουσίων και φτωχών χωρών
Οι εισοδηματικές ανισότητες αυξάνονται στις χώρες που δανείζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Πετρέλαιο: Σε πτώση οι τιμές παρά την απειλή πολέμου
Πού θα κριθεί η αντίδραση των αγορών στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Lufthansa: Αναστέλλει τις πτήσεις προς Αμάν, Βηρυτό, Ερμπίλ και Τελ Αβίβ