Ο Ερντογάν τα βάζει και με το Netflix

Κυρώσεις στο Netflix ετοιμάζει το τουρκικό Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, RTUK, υποστηρίζοντας ότι η μεγαλύτερη Online υπηρεσία παρακολούθησης στον κόσμο προωθεί την εκμετάλλευση ανηλίκων με την αμφιλεγόμενη ταινία «Cuties».

Μια έκθεση που εκπονήθηκε από το συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ταινία, που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει από το Netflix παγκοσμίως στις 9 Σεπτεμβρίου, είναι υβριστική. Το Bloomberg έχει στα χέρια του αντίγραφο της έκθεσης, σύμφωνα με το οποίο προτείνεται να επιβληθεί πρόστιμο στο Netflix και να αποκλειστεί η μετάδοση του «Cuties» στην Τουρκία. Η αξιολόγηση βασίστηκε στο τρέιλερ της ταινίας, ενώ εκπρόσωπος του Netflix αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η ταινία «Cuties» αφηγείται την ιστορία της 11χρονης Άμι η οποία προέρχεται από μία βαθιά συντηρητική οικογένεια θρησκευόμενων Σενεγαλέζων που ζουν στο Παρίσι και θέλει να γίνει μέλος μίας νεανικής ομάδας χορού προσπαθώντας να βρει διέξοδο από το ασφυκτικό περιβάλλον της.

Η αφίσα που επέλεξε το Netflix για την προώθηση της ταινίας, καθώς και η σύνοψη που τη συνόδευαν, προκάλεσαν άμεσα έντονες αντιδράσεις, σε διάφορες άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Εάν επιβληθούν οι κυρώσεις, τότε το RTUK θα είναι η πρώτη φορά που θα ασκήσει την εξουσία του για εκπομπές μέσω διαδικτύου.

Σημειώνεται ότι το κυβερνών Κόμμα του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο σύμμαχός του, το Κόμμα Εθνικιστικών Κινήσεων, διοικούν την πλειοψηφία του εννέα-μελούς συμβουλίου του RTUK .

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ