Γκέιτς: Το μεγαλύτερο πρόβλημα στις ΗΠΑ με τον κορωνοϊό είναι η ηλιθιότητα

Ο Μπιλ Γκέιτς πιστεύει ότι Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού στις ΗΠΑ είναι η «ηλιθιότητα» κατά τον Μπιλ Γκέιτς, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο WIRED. 

Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής της Microsoft είπε ότι οι περισσότεροι έλεγχοι στις ΗΠΑ είναι « για τα σκουπίδια» επειδή χρειάζονται πολύ χρόνο για να βγουν τα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα από τα τεστ σε ολόκληρες τις ΗΠΑ χρειάζονται τακτικά περισσότερο από μια εβδομάδα για να βγουν, απογοητεύοντας τις αρχές δημόσιας υγείας που βασίζονται στην έγκαιρη λήψη των δεδομένων.

«Λοιπόν, αυτό είναι απλώς ηλιθιότητα», είπε ο Γκέιτς όταν ρωτήθηκε για τις καθυστερήσεις στα αποτελέσματα των δοκιμών. «Η πλειοψηφία όλων των δοκιμών στις ΗΠΑ είναι για τα σκουπίδια, απλή σπατάλη».

Όπως ανέφερε πιστεύει ότι υπάρχει μια απλή λύση: Οι πάροχοι ιατρικών υπηρεσιών θα πρέπει να λαμβάνουν πληρωμή μόνο αν τα αποτελέσματα των εξετάσεων δίνονται εντός 48 ωρών.

«Αν δεν τους νοιάζει πόσο αργά ενημερώνουν αφού αμοίβονται το ίδιο, φυσικά και δεν θα συγκινηθούν. Επειδή βγάζουν γελειωδώς χρήματα», υπογράμμισε. «Θα πρέπει να αμοίβονται κάτι παραπάνω αν τα αποτελέσματα δίνονται σε 24 ώρες, να πληρώνονται κανονικά για 48 ώρες και τίποτα για πέραν αυτού του χρονιικού ορίου. Έτσι θα διορθωθούν όλα εν μία νυκτί».

Για χρόνια, ο Γκέιτς είχε προειδοποιήσει ότι οι ΗΠΑ δεν ήταν προετοιμασμένες για μια μαζική πανδημία. Από την έναρξη του κορωνοϊού, το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates χρηματοδότησε σε μεγάλο βαθμό τις δοκιμές και την έρευνα για τα εμβόλια.

Ο ίδιος ο Γκέιτς έγινε επίσης στόχος θεωριών- συνωμοσίας απόρροια της υπεράσπισής του υπέρ μιας πιο ισχυρής αντίδρασης στον ιό-, συμπεριλαμβανομένης μιας ψευδούς θεωρίας ότι ο Γκέιτς σχεδιάζει να κάνει ενέσεις στους ανθρώπους με μικροτσίπ.

Στη συνέντευξη, ο Γκέιτς αναγνώρισε ότι οι θεωρίες συνωμοσίας εξαπλώθηκαν σαν ιός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πρότεινε ότι ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκεμπερκ να κάνει περισσότερα για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στο Facebook.

 

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

 

Δειτε Επισης

UBS: Ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός στρέφεται στις ΗΠΑ για εξαγορές και συγχωνεύσεις
Θύμα κυβερνοεπίθεσης το ΔΝΤ-Παραβιάστηκαν έντεκα λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Κίνα: Αύξηση στις τιμές των πλείστων κεφαλαιακών αγαθών-Πάνω και οι τιμές του χοιρινού κρέατος
ΗΠΑ: Βουτιά της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη
Swisscom: Εξαγορά της Vodafone Italia έναντι €8 δισ.
Χούθι: Θα διευρυνθούν οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία
Ελαφρά ανάκαμψη της κατανάλωση στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο
Hilton Worldwide Holdings: Εξαγόρασε το εμπορικό σήμα της Graduate Hotels έναντι $210 εκατ.
Άνοδος 2,8% για τιμές του αργού
Η άνοδος στην Ευρώπη οδηγεί τις μετοχές στις διεθνείς αγορές σε νέα υψηλά επίπεδα