Γαλλία: Μέχρι και 40 δισ. η ζημιά στον τουρισμό

Η γαλλική κυβέρνηση εκτιμά σε τουλάχιστον 30 ως 40 δισεκατομμύρια ευρώ τον «άμεσο αντίκτυπο» της υγειονομικής κρίσης για τον τομέα του τουρισμού στη Γαλλία, αφού όπως υπογραμμίζει μέρος της διεθνούς πελατείας «εξαφανίστηκε». 

«Υπό ομαλές συνθήκες, ο τουρισμός εισφέρει έσοδα 180 δισεκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων 60 δισ. χάρη στον διεθνή τουρισμό. Ο άμεσος αντίκτυπος της επιδημίας είναι τουλάχιστον 30 ως 40 δισ. ευρώ», σημειώνει ο υπουργός Τουρισμού Ζαν-Μπατίστ Λεμουάν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο φύλλο της Journal du Dimanche που κυκλοφορεί.

«Πολλές τουριστικές επιχειρήσεις μάς λένε ότι ο τζίρος τους θα έχει υποστεί συρρίκνωση 20 ως 25% στο τέλος της χρονιάς», προσθέτει.

«Οι Γάλλοι συμμετέχουν μαζικά στην επανεκκίνηση του τουριστικού τομέα, δίνοντας την προτεραιότητα στη Γαλλία» καθώς το 70% εξ όσων πήγαν διακοπές επέλεξαν να παραθερίσουν στην πατρίδα τους, εξηγεί ο Λεμουάν.

Αυτό «επιτρέπει» ο τομέας να μείνει όρθιος, αλλά «ας είμαστε σαφείς: υπό ομαλές συνθήκες, η Γαλλία φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι 17 εκατομμύρια ξένους τουρίστες ενώ εννέα εκατομμύρια Γάλλοι πάνε στο εξωτερικό» και «μέρος της διεθνούς πελατείας έχει εξαφανιστεί», διευκρινίζει.

Ο Λεμουάν κρίνει πάντως «ενθαρρυντική» την καταγραφόμενη «πρόθεση να ταξιδέψουν στη Γαλλία Βέλγοι, Γερμανοί, Ιταλοί και Ισπανοί τουρίστες τον Σεπτέμβριο», εκτιμώντας ότι ο αριθμός των επισκεπτών θα είναι «υψηλότερος από ό,τι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο».

Ο υπουργός Τουρισμού της Γαλλίας χαρακτηρίζει «ενθαρρυντικά» τα στοιχεία για τον Ιούλιο, εκφράζει την «ελπίδα» του ότι «ο Αύγουστος θα είναι εξαιρετικός» για τον τομέα, καθώς και ότι ακόμη και μετά το τυπικό τέλος της σεζόν θα συνεχίσει να υπάρχει αρκετή κίνηση.

Όμως «η ανάκαμψη αυτή είναι εύθραυστη», προειδοποιεί, καθώς «όταν εμφανίζεται εστία μόλυνσης, ο αντίκτυπος είναι άμεσος με ακυρώσεις διαμονών και κρατήσεων».

 

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

UBS: Ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός στρέφεται στις ΗΠΑ για εξαγορές και συγχωνεύσεις
Θύμα κυβερνοεπίθεσης το ΔΝΤ-Παραβιάστηκαν έντεκα λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Κίνα: Αύξηση στις τιμές των πλείστων κεφαλαιακών αγαθών-Πάνω και οι τιμές του χοιρινού κρέατος
ΗΠΑ: Βουτιά της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη
Swisscom: Εξαγορά της Vodafone Italia έναντι €8 δισ.
Χούθι: Θα διευρυνθούν οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία
Ελαφρά ανάκαμψη της κατανάλωση στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο
Hilton Worldwide Holdings: Εξαγόρασε το εμπορικό σήμα της Graduate Hotels έναντι $210 εκατ.
Άνοδος 2,8% για τιμές του αργού
Η άνοδος στην Ευρώπη οδηγεί τις μετοχές στις διεθνείς αγορές σε νέα υψηλά επίπεδα