Virgin Atlantic: «Δανεικά φτερά» αξίας 1,5 δισ. δολ.

Η Virgin Atlantic συμφώνησε σε πακέτο διάσωσης με μετόχους και πιστωτές αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων λιρών (1,5 δισεκατομμύρια δολάρια) για να εξασφαλίσει το μέλλον της μετά την κρίση του κορωνοϊού, δήλωσε η βρετανική αεροπορική εταιρεία.
 
Η ιδιωτική συμφωνία απομακρύνει την ανάγκη για κυβερνητική στήριξη που είχε προηγουμένως αναζητηθεί από τον ιδρυτή Ρίτσαρντ Μπράνσον και αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος του καλοκαιριού και να επεκταθεί σε διάρκεια 18 μηνών.
 
Η αεροπορική εταιρεία, η οποία ανήκει κατά 51% στον όμιλο Virgin του Μπράνσον και κατά 49% στην αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta, έπρεπε να κλείσει τη βάση στο Γκάτγουικ και να περικόψει πάνω από 3.500 θέσεις εργασίας για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την πανδημία Covid-19.
 
«Οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν οι πιο σκληροί που έχουμε αντιμετωπίσει στην 36χρονη ιστορία μας. Έχουμε λάβει οδυνηρά μέτρα, αλλά έχουμε πετύχει αυτό που πολλοί πίστευαν αδύνατο», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Σάι Γουάις, προσθέτοντας ότι η εταιρεία στοχεύει σε κερδοφορία από το 2022.
 
Κριτική στον Μπράνσον
Ο κορυφαίος δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της εταιρείας, Μπράνσον, είχε δεχτεί κριτική αφού ζήτησε κυβερνητική βοήθεια για τη Virgin Atlantic για να επιβιώσει από την ύφεση.
Η κυβέρνηση είχε πει ότι οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει πρώτα να εξαντλήσουν τους ιδιωτικούς πόρους επενδύσεων πριν από οποιαδήποτε στήριξη.
Στο τέλος, η αεροπορική εταιρεία πέτυχε μια συμφωνία χωρίς δημόσια χρηματοδότηση. Η Virgin Group θα επενδύσει 200 εκατομμύρια λίρες, με τους μετόχους να παρέχουν 400 εκατομμύρια λίρες περαιτέρω υποστήριξης μέσω αναβολών και παραιτήσεων.
 
Ο νέος συνεργάτης Davidson Kempner, μια εταιρεία επενδύσεων, θα παρέχει επίσης 170 εκατομμύρια λίρες σε ασφαλή χρηματοδότηση, ενώ οι πιστωτές υποστηρίζουν την αεροπορική εταιρεία με περισσότερα από 450 εκατομμύρια λίρες.
 
ΠΗΓΗ: naftemporikigr
 
 

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ
Τράπεζα της Αγγλίας: Σταθερό στο 5,25% το βασικό επιτόκιο