Η Apple φέρνει το «ψηφιακό κλειδί αυτοκινήτου»

Τα επόμενα χρόνια οι οδηγοί δεν θα χρειάζονται κλειδιά για να ανοίξουν τα αυτοκίνητά τους. Θα πρέπει να έχουν μαζί μόνο το κινητό τηλέφωνό τους. Από την στιγμή που όλα γίνονται με το κινητό, το οποίο μέρα με την ημέρα αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στην καθημερινότητά μας, θα μπορεί να προσφέρει και αυτή την υπηρεσία.
 
Πλέον το κινητό τηλέφωνο δεν περιορίζεται μόνο για την επικοινωνία. Είναι ένα πολυεργαλείο, που μπορεί να κάνει από βιντεοκλήσεις μέχρι online πληρωμές λογαριασμών και μια σειρά από άλλες εφαρμογές που κάνουν ευκολότερη τη ζωή μας.
 
Αυτή την εφαρμογή θα εντάξει στο πρόγραμμά της η Apple, η οποία πολύ σύντομα θα λανσάρει «ψηφιακό κλειδί αυτοκινήτου». Ο ιδιοκτήτης του κινητού θα έχει συνδεδεμένο το iPhone ή το Apple Watch με το αυτοκίνητό του, εφόσον το όχημα που κατέχει, υποστηρίζει αυτή την υπηρεσία. Το μόνο που θα χρειάζεται να κάνει είναι να τοποθετεί το κινητό κοντά σε μια συσκευή ανάγνωσης NFC που θα βρίσκεται στο αυτοκίνητό του, συνήθως κοντά στη λαβή της πόρτας του αυτοκινήτου. Έτσι με μία κίνηση, χωρίς επιπλέον κωδικούς και περαιτέρω πιστοποιήσεις θα μπορεί να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητό του.
Η εταιρία ανακοίνωσε μερικά επιπλέον χαρακτηριστικά του ψηφιακού κλειδιού. Ο χρήστης-οδηγός θα μπορεί να έχει αποθηκευμένα παραπάνω από ένα ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται να κουβαλάει μαζί του όλα τα κλειδιά των αυτοκινήτων που πιθανόν να χρησιμοποιεί καθημερινά. Βέβαια, αν κάποιος χρήστης επιθυμεί περισσότερη ασφάλεια αυτό θα είναι εφικτό αφού θα μπορεί να προσθέσει ένα ενδιάμεσο βήμα επιβεβαίωσης, χρησιμοποιώντας το Face ID ή το Touch ID της συσκευής.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, το συγκεκριμένο κλειδί θα μπορεί να λειτουργεί παντού είτε σε γκαράζ είτε σε απομακρυσμένες περιοχές, είτε αν ξέμεινε ο οδηγός από data.
 
Μέσω της κοινοποίησης του ψηφιακού κλειδιού θα μπορεί ο οδηγός να το μοιράζεται με επιπλέον άλλους πέντε οδηγούς που θέλουν να οδηγήσουν το αμάξι. Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να παρεμβαίνει και στο αυτοκίνητο, όπως να μειώσει την επιτάχυνση, την τελική ταχύτητα ή την ένταση ήχου, αν θέλει να προσφέρει περισσότερη σιγουριά στον τρόπο οδήγησης, για παράδειγμα, κάποιου μέλους της οικογένειάς του.
 
Τα ψηφιακά κλειδιά θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν έως και 5 ώρες μετά το σβήσιμο του κινητού ή του Apple Watch που πιθανόν θα έχει μείνει από μπαταρία. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να ανοίξει και να οδηγήσει το αυτοκίνητό του και χωρίς τη χρήση κινητού τηλεφώνου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των αυτοκινητοβιομηχανιών, αυτή η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη αρχικά στην BMW στη σειρά 5, το 2022. Φυσικά πολύ σύντομα αυτή η λειτουργία θα αποτελέσει βασικό στοιχείο πολλών άλλων μοντέλων διάφορων εταιρειών, κυρίως πολυτελών μοντέλων.
 

Δειτε Επισης

UBS: Ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός στρέφεται στις ΗΠΑ για εξαγορές και συγχωνεύσεις
Θύμα κυβερνοεπίθεσης το ΔΝΤ-Παραβιάστηκαν έντεκα λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Κίνα: Αύξηση στις τιμές των πλείστων κεφαλαιακών αγαθών-Πάνω και οι τιμές του χοιρινού κρέατος
ΗΠΑ: Βουτιά της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη
Swisscom: Εξαγορά της Vodafone Italia έναντι €8 δισ.
Χούθι: Θα διευρυνθούν οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία
Ελαφρά ανάκαμψη της κατανάλωση στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο
Hilton Worldwide Holdings: Εξαγόρασε το εμπορικό σήμα της Graduate Hotels έναντι $210 εκατ.
Άνοδος 2,8% για τιμές του αργού
Η άνοδος στην Ευρώπη οδηγεί τις μετοχές στις διεθνείς αγορές σε νέα υψηλά επίπεδα