Παίρνει ξανά μπρος η Tui

Ο βρετανικός βραχίονας του ταξιδιωτικού κολοσσού Tui ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει πτήσεις προς οκτώ δημοφιλείς προορισμούς για τους Βρετανούς σε Ελλάδα και Ισπανία από τις 11 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία φιλοδοξεί να εξυπηρετεί με πτήσεις από το Γκάτγουϊκ του Λονδίνου, το Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω και την Κέρκυρα, καθώς επίσης τις Κανάριες Νήσους Τενερίφη και Λανθαρότε, όπως και τις Βαλεαρίδες Νήσους Μαγιόρκα και Ίμπιζα.

Ο εμπορικός διευθυντής της Tui στη Βρετανία Ρίτσαρντ Σόφερ δήλωσε βέβαιος ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει άρει μέχρι τότε την υποχρέωση 14ήμερης καραντίνας για όσους Βρετανούς επιστρέφουν από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες που συνιστούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

«Λόγω του μεγέθους του οργανισμού μας έχει καταστεί δυνατή η παρουσία μας σε καθεμία από τις κυβερνητικές συζητήσεις για τις λεγόμενες αερογέφυρες. Έχουμε καλή πληροφόρηση για το πού βρίσκονται αυτές οι συζητήσεις. Προφανώς πολλές από αυτές τις συζητήσεις είναι απόρρητες, αλλά μας δίνουν μεγάλη βεβαιότητα να ανοίξουμε ένα μικρό πρόγραμμα πτήσεων προς δύο πραγματικές χώρες-κλειδιά, οκτώ κρίσιμους προορισμούς για εμάς. Έχουμε την απόλυτη πεποίθηση ότι θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεμα από την κυβέρνηση εγκαίρως για τον Ιούλιο», δήλωσε ο αξιωματούχος της Tui, σε μία σαφή ένδειξη για την πρόοδο των συνομιλιών του Λονδίνου με άλλες κυβερνήσεις για εξαιρέσεις από το αμφιλεγόμενο μέτρο της καραντίνας.

Πολλά δημοσιεύματα στη Βρετανία αναφέρουν ότι στις 29 του τρέχοντος μήνα θα ανακοινωθεί μια σειρά εξαιρέσεων από την καραντίνα για αφίξεις στη Βρετανία από χώρες με καλή επιδημιολογική εικόνα. Οι εξαιρέσεις, ωστόσο, αναμένεται να ισχύουν από τις 4 Ιουλίου.

Οι χώρες αυτές αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να μην ξεπερνούν τις δέκα ή τις δώδεκα. Η Κύπρος δε συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που με βεβαιότητα αναφέρονται από το βρετανικό Τύπο ότι θα είναι στο πρώτο κύμα εξαιρέσεων, αλλά πιστεύεται ότι οι πιέσεις από την τουριστική βιομηχανία να συμπεριληφθεί η χώρα στη λίστα αυτή είναι μεγάλη.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές