Λε Μερ: Η τηλεργασία δεν είναι πανάκεια

Η τηλεργασία παραμένει η προτιμητέα επιλογή, αλλά δεν είναι πανάκεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρινό Λε Μερ, καθώς η Γαλλία επισπεύδει το άνοιγμα της οικονομίας της.

«Η εργασία από το σπίτι παραμένει προτιμητέα, με την έννοια ότι μας επιτρέπει να επιστρέψουμε σταδιακά (στους χώρους εργασίας) και μπορεί να περιορίσει την μετάδοση του ιού. Αλλά πάντα θεωρούσα ότι η εργασία από το σπίτι δεν είναι πανάκεια», δήλωσε ο υπουργός στον ρααδιοφωνικό σταθμό France Info.

Παρότι πολλά από τα καταστήματα και τα εστιατόρια της χώρας έχουν ανοίξει και πάλι, οι μεγάλες επιχειρηματικές συνοικίες της πρωτεύουσας παραμένουν άδειες, καθώς πολλοί υπάλληλοί τους εξακολουθούν να εργάζονται από το σπίτι.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε χθες «μία πρώτη νίκη κατά του ιού» και ανακοίνωσε νέα μέτρα άρσης των περιορισμών, ανάμεσά τους το πλήρες άνοιγμα των καφέ και των εστιατορίων.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε επίσης ότι η φοίτηση σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα γίνει υποχρεωτική από τις 22 Ιουνίου. Μέχρι σήμερα οι μαθητές φοιτούσαν σε εθελοντική βάση και οι δυνατότητες υποδοχής των σχολείων ήταν περιορισμένες εξαιτίας της εφαρμογής αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε επίσης ότι επιτρέπονται και πάλι οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας και κέντρα φροντίδας.

«Θα ξαναβρούμε την Γαλλία» υποσχέθηκε, στο τέταρτο τηλεοπτικό του διάγγελμα από την έναρξη της κρίσης του κορωνοϊού, τον Μάρτιο. «Δεν πρέπει να κοκκινίζουμε για τα αποτελέσματά μας» τόνισε, την στιγμή που η διαχείριση της κρίσης δέχεται επικρίσεις.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ