Μακρόν: Η Twitter είναι ευπρόσδεκτη στη Γαλλία

Μετά τη διαμάχη του Twitter με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τον Τζακ Ντόρσεϊ, CEO του τεχνολογικού κολοσσού, την περασμένη εβδομάδα για να επαναλάβει την υποστήριξή του στην εταιρεία, σύμφωνα με έναν βοηθό του Γάλλου προέδρου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος Μακρόν, σε μία χαλαρή συζήτηση, υπό τη μορφή αστεϊσμού, ανέφερε στον Ντόρσεϊ ότι το Twitter θα ήταν ευπρόσδεκτο εάν επέλεγε να μετακομίσει στη Γαλλία.

Εκπρόσωπος του Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει. Την τηλεφωνική επικοινωνία είχε πρώτη αποκαλύψει η γαλλική εβδομαδιαία εφημερίδα Le Canard enchaîné.

Ο βοηθός του Μακρόν σημείωσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος ήθελε οι πλατφόρμες να συμπορφώνονται με τους κανόνες της ΕΕ και της Γαλλίας αναφορικά με την επιμέλεια περιεχομένου -οι οποίοι είναι συνήθως πιο περιοριστικοί από ό,τι στις ΗΠΑ.

Κάθε εταιρεία που αισθάνεται ότι απειλείται στο σπίτι της είναι ευπρόσδεκτη στη Γαλλία, πρόσθεσε ο βοηθός του Γάλλου προέδρου.

Ο Μακρόν έκανε την προσέλκυση ξένων εταιρειών και επενδυτών ως βασικό «σύνθημα» της προεδρικής του εκστρατείας το 2017, υποστηριζόμενη από μια φιλο-επιχειρηματική ατζέντα.

Σημειώνεται ότι ο Μακρόν και ο Ντόρσεϊ επικοινωνούν μία δυο φορές το χρόνο, σύμφωνα με τον βοηθό. Μάλιστα ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter επισκέφθηκε το γραφείο του Μακρόν πέρυσι για μία εκδήλωση.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές