Συμφωνία ΕΤΕπ - BioNTech για χρηματοδότηση του προγράμματος εμβολίων COVID-19, BNT162

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και η BioNTech (Nasdaq: BNTX, BioNTech) συνήψαν σήμερα συμφωνία χρηματοδότησης 100 εκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη της ανάπτυξης του BNT162, του προγράμματος εμβολίων COVID-19 της εταιρείας, ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν.

Η συμφωνία θα επιτρέψει επίσης στην εταιρεία να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα προκειμένου να προμηθεύσει γρήγορα εμβόλια παγκοσμίως σε απάντηση στην πανδημία. Αυτό θα γίνει με ευθύνη της εταιρείας, ενώ οι κλινικές μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη. Η BioNTech έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που συμμετείχε σε κλινικές δοκιμές, έχοντας ξεκινήσει μια κλινική δοκιμή στη Γερμανία τον Απρίλιο και μια περαιτέρω κλινική δοκιμή στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές Μαΐου. Το πρόγραμμα ανάπτυξης της BioNTech για το BNT162 είναι ένα από τα ευρύτερα αναπτυξιακά προγράμματα παγκοσμίως, με τέσσερις υποψήφιους τύπους εμβολίων να δοκιμάζονται παράλληλα.

Τα εμβόλια mRNA αποτελούνται από γενετικό υλικό, messenger RNA, το οποίο ενεργοποιεί την ανοσολογική απόκριση του σώματος έναντι του αντίστοιχου ιού. Τα εμβόλια mRNA είναι μια ισχυρή νέα αναπτυξιακή κατηγορία εμβολίων με πιθανότητα υψηλής ευελιξίας και ευνοϊκών ιδιοτήτων ασφαλείας. Η BioNTech μπόρεσε να φέρει τους πρώτους υποψήφιους εμβολίων σε κλινικές δοκιμές σε λιγότερο από τρεις μήνες. Η ασφάλεια, η ταχύτητα και η ευελιξία είναι υψίστης σημασίας για την αντίδραση στην τρέχουσα πανδημία.

Η επένδυση χρέους της ΕΤΕπ θα εκταμιευτεί σε δύο δόσεις των 50 εκατομμυρίων ευρώ έκαστη, μετά την ολοκλήρωση των προκαθορισμένων ορόσημων. Υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, τον οικονομικό πυρήνα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη, στο οποίο η ΕΤΕπ και η Κομισιόν συνεργάζονται για την έναρξη επενδύσεων για έργα προτεραιότητας της ΕΕ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας