Premier League: Ζημιά 1 δισ. στερλίνες από το «λουκέτο» λόγω κορωνοϊού

Τεράστιο πλήγμα 1 δισ στερλινών έχει επιφέρει ο κορωνοϊός στο βρετανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, μετά την διακοπή, τα άδεια γήπεδα και παρατεταμένο φόβο για την ασφάλεια ποδοσφαιριστών αλλά και φιλάθλων. Το κλίμα που επικρατεί στους συλλόγους καθώς ετοιμάζονται να ξαναρχίσουν τη σεζόν είναι βαρύ και διακατέχεται από μεγάλη ανασφάλεια για την επόμενη μέρα. Η Premier League έχει τεθεί σε αναστολή από τα μέσα Μαρτίου επηρεάζοντας σημαντικά τα έσοδά για το οικονομικό έτος σύμφωνα με έκθεση της Deloitte Sports Business Group που δόθηκε στη δημοσιότητατην Πέμπτη.

Περίπου 500 εκατομμύρια λίρες των χαμένων εσόδων θα είναι αποτέλεσμα των εκπτώσεων στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς,της μείωσης των πωλήσεων εισιτηρίων λόγω παιχνιδιών που παίζονται πίσω από κλειστές πόρτες αλλά και των μειωμένων εμπορικών συμβάσεων. Άλλα 500 εκατομμύρια λίρες θα χαθούν το επόμενο οικονομικό έτος.Το πρωτάθλημα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει ξανά στις 17 Ιουνίου με παιχνίδια που θα μεταδοθούν ζωντανά στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα Sky Sports, BT Sport, BBC Sport και Amazon Prime. Τα παιχνίδια όμως θα διεξαχθούν με άδεια γήπεδα όπως συνέβη και στη Γερμανία.

Με έσοδα 5,2 δισεκατομμυρίων λιρών το 2018/2019, η Premier League είναι το πρωτάθλημα με τα περισσότερα έσοδα στην Ευρώπη. Στον πάγο είναι και η απόφαση έγκρισης της εξαγοράς αντί 300 εκατομμυρίων λιρών του Newcastle United Football Club από μια κοινοπραξία με επικεφαλής το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας. Παρά την προβλεπόμενη ταχεία ανάκαμψη των οικονομικών, η πανδημία Covid-19 θα μπορούσε να αναγκάσει τους συλλόγους του Ηνωμένου Βασιλείου να επανεξετάσουν τα κόστη τους και να επικεντρωθούν στη μακροπρόθεσμη σταθερότητα, σύμφωνα με την Deloitte.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες