Johnson & Johnson: Σταματά η πώληση παιδικής πούδρας σε ΗΠΑ και Καναδά

Σταματά τις πωλήσεις παιδικής πούδρας σε ΗΠΑ και Καναδά η Johnson & Johnson καθώς οι πωλήσεις έχουν μειωθεί εν μέσω κύματος διαφορών που ισχυρίζονται ότι το προϊόν προσωπικής φροντίδας μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.

Η μεγαλύτερη εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης του κόσμου δήλωσε ότι οι πωλήσεις της πούδρας είχαν μειωθεί κατά 60% τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς χτυπήθηκαν με χιλιάδες αγωγές και ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Kathleen Widmer, πρόεδρος της Βόρειας Αμερικής για το τμήμα υγείας των καταναλωτών Johnson & Johnson, δήλωσε ότι οι διαφημίσεις από δικηγόρους που αναζητούν νέους πελάτες για να μηνύσουν την εταιρεία είχαν μπερδέψει τους πελάτες και προκάλεσαν πτώση των πωλήσεων.

Η κ. Widmer είπε ότι οι πωλήσεις θα συνεχιστούν εκτός των ΗΠΑ και του Καναδά, οι οποίες αποτελούσαν μόνο περίπου το 20% της συνολικής αγοράς για το προϊόν. «Η βρεφική πούδρας Johnson θα συνεχίσει να πωλείται σε άλλες αγορές όπου υπάρχει πολύ υψηλότερη ζήτηση και όπου οι καταναλωτές δεν μπερδεύονται από παραπλανητική διαφήμιση», είπε.

Η J&J αντιμετωπίζει σχεδόν 19.400 αγωγές που σχετίζονται με τους ισχυρισμούς ότι η πούδρα μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Το 2019 η εταιρεία έλαβε κλήσεις από τις αρχές των ΗΠΑ που διερευνούσαν τους ισχυρισμούς.

Έχει χάσει αρκετές αγωγές, συμπεριλαμβανομένης μιας υπόθεσης το 2018, όταν το δικαστήριο διέταξε να πληρώσει αποζημίωση 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην περίπτωση 22 γυναικών που ισχυρίστηκαν ότι ο καρκίνος τους προκλήθηκε από τη χρήση του προϊόντος.

Η εταιρεία κάνει ένσταση κατά της ετυμηγορίας και η J&J είπε ότι ήταν σίγουρη ότι το προϊόν είναι ασφαλές.

Πέρυσι, απέρριψε ισχυρισμούς από την αμερικανική ρυθμιστική αρχή ότι είχε βρει ίχνη αμιάντου σε σκόνη μωρού, λέγοντας ότι νέες δοκιμές δεν έδειξαν στοιχεία για το γνωστό καρκινογόνο.

ΠΗΓΗ: FT

Δειτε Επισης

Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη