Η VW δίνει κίνητρα και «δώρα» για να προσελκύσει ξανά αγοραστές

Πρωτοβουλίες προκειμένου να αναζωπυρώσει τη ζήτηση στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου ξεκινά η γερμανική Volkswagen, καθώς η αβεβαιότητα των καταναλωτών στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, βάζει σε κίνδυνο τις προσπάθειες επανεκκίνησης της βιομηχανίας.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο θα προσφέρει βελτιωμένους χρηματοδοτικούς όρους και προϋποθέσεις μίσθωσης, καθώς και ασφάλιση προστασίας πληρωμών σε περίπτωση που κάποιοι αγοραστές χάσουν τη δουλειά τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα το τμήμα επιβατικών αυτοκινήτων της VW.  Το πρόγραμμα για καινούργια και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ξεκινά την Παρασκευή και θα «τρέχει» μέχρι τις 31 Ιουλίου.

«Θέλουμε να παρέχουμε ένα πρώτο ισχυρό ερέθισμα ώστε να επιστρέψουν οι πελάτες στις αντιπροσωπείες», αναφέρει ο επικεφαλής πωλήσεων του μπραντ VW, Juergen Stackmann.

«Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών GfK, η καταναλωτική εμπιστοσύνη έπεσε σε ιστορικό χαμηλό τον Απρίλιο. Χρειαζόμαστε άμεσα μέτρα που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στο καταναλωτικό κλίμα».

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και η Daimler και η Renault αύξησαν την παραγωγή οχημάτων, παρά το γεγονός ότι πολλοί πελάτες αποφεύγουν να πάνε σε εκθέσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Οι αντιπροσωπείες άνοιξαν σε κάποιες χώρες, ωστόσο οι αγοραστές δεν κάνουν μεγάλες αγορές, λόγω της ανησυχίας για την οικονομική κρίση που θα ακολουθήσει την πανδημία και την αύξηση της ανεργίας.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ζητήσει πρόγραμμα κρατικής στήριξης, ώστε να επανεκκινήσει η αγορά οχημάτων, αλλά και ένα πρόγραμμα γενικότερη στήριξης της οικονομίας για να αποφευχθεί η παρατεταμένη ύφεση.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ