Για αυξημένο αριθμό υποβαθμίσεων τραπεζών της Δυτικής Ευρώπης το 2020, προειδοποιεί ο Fitch

Για το ενδεχόμενο αυξημένου αριθμού υποβαθμίσεων τραπεζών της Δυτικής Ευρώπης το 2020, προειδοποιεί ο Fitch Ratings, ώστε να αντικατοπτρίζουν, όπως τονίζει, την επιδείνωση του λειτουργικού τους περιβάλλοντος στην περιοχή λόγω της απότομης υποβάθμισης των προβλέψεων για το παγκόσμιο ΑΕΠ. 
 
«Μετά από μια ανασκόπηση των αξιολογήσεων των τραπεζών της Δυτικής Ευρώπης μεταξύ 20 Μαρτίου και 7 Απριλίου, πάνω από το 95% των αξιολογήσεων των δυτικών ευρωπαϊκών τραπεζών έχουν αρνητικές προοπτικές ή τοποθετήθηκαν σε αρνητικό ορίζοντα (RWN)», σύμφωνα με ειδική έκθεση που δημοσίευσε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch.

Ο αμερικανικός οίκος αναφέρει ότι οι κυβερνήσεις και οι ρυθμιστικές αρχές έχουν λάβει πρωτοφανή μέτρα για να στηρίξουν τους τομείς των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών με στόχο τον μετριασμό των ζημιών από την κρίση.
 
Τα μέτρα για να διασφαλιστεί ότι οι τράπεζες θα συνεχίσουν να ενεργούν ως αγωγοί για την παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, σύμφωνα με τον Fitch, υποστηρίζουν τη βιωσιμότητα των τραπεζών, αλλά η αποτελεσματικότητά τους θα εξαρτηθεί, όπως τονίζει, «από το πόσο γρήγορα εφαρμόζονται, από πόσο θα διαρκέσει η κρίση και από ποια μορφή θα λάβει η ανάκαμψη».
 
Ωστόσο, ο Fitch δεν πιστεύει ότι αυτά τα μέτρα θα μετριάσουν πλήρως τον αντίκτυπο που θα προκαλέσει η κρίση του κορωνοϊού.
 
Μετά την επανεξέταση του χαρτοφυλακίου που αφορά τις αξιολογήσεις των τραπεζών της Δυτικής Ευρώπης, ο Fitch υποβάθμισε 10 τραπεζικούς ομίλους, έθεσε τις αξιολογήσεις 38 τραπεζικών ομίλων σε αρνητικό ορίζοντα και αναθεώρησε τις προοπτικές 57 τραπεζικών ομίλων σε αρνητικές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών στον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»
Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού