Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο για το 2020

Την λίστα του για τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο για το 2020 δημοσιοποίησε την Τρίτη το Forbes. Η λίστα οριστικοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου και σε αυτή περιλαμβάνονται συνολικά 2.095 δισεκατομμυριούχους σε όλο τον κόσμο κατά 58 λιγότερους σε σχέση με το 2019.

Σε απόλυτους όρους, οι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου έχουν συνολική περιουσία 8 τρισ. δολαρίων, μειωμένη κατά 700 δισ. δολάρια σε σχέση με το 2019.

Αναλυτικά:
Jeff Bezos παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη για τρίτη διαδοχική χρονιά, παρά το πανάκριβο διαζύγιο από την πρώην συζυγό του MacKenzie Bezos που του "στοίχισε” 36 δισ. δολάρια σε μετοχές της Amazon. Η συνολική περιουσία του ανέρχεται σε 113 δισ. δολάρια, χάρη στην αύξηση κατά 15% που κατέγραψε η μετοχή της Amazon στο ταμπλό από την εποχή που συστάθηκε η λίστα του 2019.
Bill Gates παραμένει δεύτερος στην παγκόσμια κατάταξη
-Ακολουθεί ο μεγιστάνα του κλάδου ειδών πολυτελείας Bernard Arnault, ο οποίος κατάφερε να υποσκελίσει τον Warren Buffett και να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση για πρώτη φορά. 

Στις γυναίκες, την πρώτη θέση κατέχει η Alice Walton, κληρονόμος της οικογένειας της Walmart, που βρίσκεται στην 9η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με περιουσία 54,4 δισ. δολαρίων.

Η λίστα περιλαμβάνει και 278 νεοεισερχόμενους από 20 χώρες, από τους οποίους ξεχωρίζει ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Zoom Video Communications Eric Yuan.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους παγκοσμίως, διαθέτοντας συνολικά 614 εκπροσώπους ενώ ακολουθούνται από την Κίνα (συμπεριλαμβανομένου που έχει 456 δισεκατομμυριούχους.
 
 

Δειτε Επισης

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών στον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»
Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού