Εθνικοποιείται η Alitalia

Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναμένει να εθνικοποιήσει την αεροπορική εταιρεία Alitalia, που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα εδώ και χρόνια, στο πλαίσιο των έκτακτων οικονομικών μέτρων που λαμβάνονται απέναντι στην επιδημία Covid-19. 

Το υπουργικό συμβούλιο "προβλέπει τη σύσταση μιας νέας εταιρίας η οποία θα ελέγχεται πλήρως από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ή η οποία θα ελέγχεται από μια εταιρεία με, ακόμη και έμμεση, πλειοψηφική δημόσια συμμετοχή", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

 Η Airbus ανακοίνωσε σήμερα πως "αναστέλλει προσωρινά" για τέσσερις ημέρες την παραγωγή της στη Γαλλία και την Ισπανία ώστε να δοθεί χρόνος για να δημιουργηθούν "αυστηρές συνθήκες" ασφαλείας και να διασφαλισθεί έτσι η υγεία των μισθωτών έναντι της επιδημίας του κορωνοϊού.

"Έτσι θα υπάρξει αρκετός χρόνος για να τεθούν σε εφαρμογή" μέτρα υγιεινής, τήρησης αποστάσεων και καθαρισμού που θα επιτρέψουν να διασφαλισθούν η ασφάλεια και η υγεία των μισθωτών την ώρα που ο πληθυσμός καλείται να αυτοπεριοριστεί", προσθέτει ο όμιλος σε ανακοίνωσή του, στην οποία διευκρινίζει εξάλλου πως "μεγιστοποιεί την κατ` οίκον εργασία στο μέτρο του δυνατού".

Πρόκειται για την πιο σοβαρή διαταραχή στην παραγωγή της Airbus μετά την απεργία στον τότε Βρετανό εταίρο της, την BAE Systems, το 1989, πέρα από τα προβλήματα με μεμονωμένα προγράμματα όπως αυτά του Airbus A380 ή το στρατιωτικού αεροσκάφους A400M.

Εξάλλου η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen θα κλείσει "άμεσα" την "πλειονότητα" των εργοστασίων της στην Ευρώπη για "δύο έως τρεις εβδομάδες", λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της Χέρμπερτ Ντις.

Αν και ο ίδιος δεν έδωσε λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα της αναστολής λειτουργίας των εργοστασίων, τα συνδικάτα είπαν από την πλευρά τους ότι η παραγωγή θα ανασταλεί από την Παρασκευή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ