Κομισιόν: Έκτακτα μέτρα τηλε-εργασίας για το μη κρίσιμο προσωπικό

Έκτακτα μέτρα τηλε-εργασίας για το μη κρίσιμο προσωπικό και εργασία με βάρδιες για το κρίσιμο, ανακοίνωσε η Κομισιόν σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του COVID-19 μεταξύ των υπαλλήλων των θεσμών.

Επιπλέον, σύμφωνα με κοινή δήλωση των διαπραγματευτών του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ για τον γύρο διαπραγματεύσεων της επόμενης εβδομάδας: «λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις με τον COVID-19, οι διαπραγματευτές του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ αποφάσισαν από κοινού να μην διεξαγάγουν τον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων στο Λονδίνο, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Και οι δύο πλευρές διερευνούν εναλλακτικούς τρόπους για να συνεχίσουν τις συζητήσεις, συμπεριλαμβανομένης, ει δυνατόν, της χρήσης τηλεδιάσκεψης».

Αναλυτικά, σε γραπτή ανακοίνωση η Κομισιόν αναφέρει ότι «από την αρχή της κρίσης, η Κομισιόν σχεδίασε και εφάρμοσε ένα σύνολο μέτρων για την προστασία του προσωπικού της ενόψει των εξελίξεων στη διάδοση του κορωνοϊού (COVID-19)».

Η προσέγγιση της Κομισιόν όσον αφορά τη διαχείριση αυτής της κρίσης, προσθέτει, «ήταν να ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα προφύλαξης με βάση τα γεγονότα και τα επιστημονικά στοιχεία, σε συνεννόηση με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) σε συντονισμό με τις οδηγίες και τις συστάσεις των εθνικών υγειονομικών αρχών στις αντίστοιχες χώρες υποδοχής».

Όπως σημειώνεται «αυτά τα προληπτικά μέτρα αποσκοπούν πρωτίστως στη συγκράτηση της εξάπλωσης του ιού και στη μείωση του κινδύνου μόλυνσης του προσωπικού μας, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη συνέχιση των εργασιών. Τα μέτρα που εφαρμόζονται επί του παρόντος λαμβάνουν υπόψη τις τελευταίες αποφάσεις των αρχών των Κρατών Μελών».

Αυτά είναι τα εξής:

- ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας (τηλεργασία) για τους συναδέλφους, οι οποίες αντικατοπτρίζουν τις συγκεκριμένες ανάγκες.
- από τις 16 Μαρτίου, όλοι οι συνάδελφοι σε μη κρίσιμες λειτουργίες θα τηλε-εργαστούν. Οι συνάδελφοι που εξασφαλίζουν κρίσιμες λειτουργίες θα συνεχίσουν να είναι παρόντες στην εργασία, σε βάρδιες.
- από τις 16 Μαρτίου, όλα τα ευρωπαϊκά σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί / νηπιαγωγεία της Επιτροπής θα κλείσουν ως προληπτικό μέτρο, για να μειώσουν την εξάπλωση του ιού.
- κάθε άτομο με συμπτώματα καλείται να παραμείνει στο σπίτι / να απομονωθεί.
- τα μέτρα υγιεινής συστηματικά ενισχύονται και ζητείται από το προσωπικό να τα παρακολουθήσει σχολαστικά.
- συναντήσεις ή εκδηλώσεις με συναδέλφους που ταξιδεύουν από άλλη χώρα πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης ή αναβάλλονται εάν δεν είναι δυνατόν. Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί μια συνάντηση, καταχωρούνται κατάλογοι συμμετεχόντων.
- όλες οι επισκέψεις ομάδων έχουν ανασταλεί. Οι αποφάσεις για τη διατήρηση συναντήσεων με εξωτερικούς μεμονωμένους επισκέπτες (λιγότεροι από 5) λαμβάνονται κατά περίπτωση.
- όλα τα μαθήματα και άλλες εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για το προσωπικό αναστέλλονται.
- μόνο απολύτως ουσιαστικές αποστολές (εντός ή εκτός της ΕΕ) θα διατηρηθούν, εφόσον δεν μπορούν να αντικατασταθούν από τηλεδιάσκεψη.

Το προσωπικό ενημερώνεται καθημερινά μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μιας ειδικής ιστοσελίδας που επικαιροποιείται τακτικά. Το προσωπικό έχει επίσης τη δυνατότητα να υποβάλλει ερωτήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφώνου σε ένα εξειδικευμένο γραφείο υποστήριξης 24/7. Η Κομισιόν έχει σαφή καθοδήγηση και ροή εργασίας για να αντιμετωπίσει τυχόν επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 μεταξύ του προσωπικού της ή στα κτίριά της.

Η Κομισιόν παρακολουθεί στενά την κατάσταση και είναι έτοιμη να επανεξετάσει ή να εισαγάγει περαιτέρω μέτρα, εάν χρειαστεί, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας