anner-cyta-vodafone

Η αντιμετώπιση του κορωνοϊού, πρώτη πρόκληση για το νέο CEO της Disney

InBusinessNews  26/02/2020 15:30
Η αντιμετώπιση του κορωνοϊού, πρώτη πρόκληση για το νέο CEO της Disney

Η αντιμετώπιση του κορωνοϊού, πρώτη πρόκληση για το νέο CEO της Disney

InBusinessNews  26/02/2020 15:30

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Walt Disney Co. Μπομπ Τσάπεκ αναλαμβάνει τα ηνία σε μια επικίνδυνη εποχή για την εταιρεία στην Κίνα.

RELATED ARTICLESΤο ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊού έχει αναγκάσει τη Disney να κλείσει προσωρινά τα θεματικά πάρκα της Σαγκάης και του Χονγκ Κονγκ, ενώ οι κινηματογράφοι σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα παραμένουν κλειστοί, αυξάνοντας την πιθανότητα αναβολής προγραμματισμένων κινηματογραφικών ντεμπούτων στη χώρα. Οι λοιμώξεις από τον κορωνοϊό εξαπλώνονται παγκοσμίως, ενώ η ασθένεια έχει σκοτώσει ως τώρα περισσότερους από 2.700 ανθρώπους.

Ο Τσάπεκ, 60 ετών σήμερα, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν επικεφαλής στα θεματικά πάρκα της Disney και τις επιχειρήσεις καταναλωτικών προϊόντων, αναλαμβάνει αμέσως την διοίκηση της επιχείρησης, όπως δήλωσε την Τρίτη, αφού ο Μπομπ Ίγκερ αποχώρησε αιφνιδιαστικά από τη θέση του CEO. Ακόμα κι αν τα κρούσματα το κορωνοϊού εξαπλώνονται και εκτός Κίνας, ο μεγαλύτερος αντίκτυπος για τη Disney μέχρι στιγμής εστιάζεται στο μεγάλο αυτό ασιατικό κράτος, που αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές της εταιρείας- γίγαντα στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Τα θεματικά πάρκα της Disney στο Χονγκ Κονγκ και τη Σαγκάη έχουν κλείσει από τα τέλη Ιανουαρίου και η εταιρεία ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι αυτό το κλείσιμο θα μειώσει τα έσοδα κατά περίπου 175 εκατομμύρια δολάρια μέσα στο τρέχον τρίμηνο.

Σε μια τηλεοπτική συνέντευξη στο Bloomberg την Τρίτη, ο Τσάπεκ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ανάκαμψη από τις ζημιές που προκλήθηκαν από την έξαρση του ιού.

«Όταν κάποιος διαθέτει ένα εμπορικό σήμα τόσο ισχυρό όσο το δικό μας, με τεράστια franchises και επί χρόνια μεγάλη ζήτηση από τους καταναλωτές, γνωρίζουμε ότι όταν είμαστε σε θέση να ανοίξουμε ξανά, θα επιστρέψουμε στην αγορά καλύτεροι και πιο δυνατοί από ποτέ», δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Ο Ίγκερ παραχώρησε στον Τσάπεκ τη θέση του επικεφαλής των θεματικών πάρκων πριν από πέντε χρόνια, έναν ρόλο που ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Disney εδώ και πολύ καιρό θεωρούσε κρίσιμο επειδή βιώνει καθημερινή αλληλεπίδραση με τους fans της Disney σε όλο τον κόσμο.

Ο Τσάπεκ επέβλεψε το λανσάρισμα του θεματικού πάρκου της εταιρείας στη Σαγκάη, αξίας 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2016.

Η διαδοχή ακολουθεί μια καλή χρονιά για τους μετόχους της Disney καθώς η μετοχή ανέβηκε 32% το 2019, δηλαδή πέτυχε την καλύτερη απόδοση της από το 2013, όταν είχε ενισχυθεί από την επιτυχημένη κυκλοφορία της νέας υπηρεσίας video streaming , γνωστή ως Disney+. Οι μετοχές έχουν καταγράψει πτώση 11% τη φετινή χρονιά, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό στο video streaming και καθώς ο κορωνοϊός περικόπτει τις προοπτικές κερδοφορίας από τα θεματικά πάρκα και τις νέες ταινίες.

Από τις 26 Φεβρουαρίου, δεν είχε ανακοινωθεί η ημερομηνία επανέναρξης της λειτουργίας των πάρκων της Σαγκάης και του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τις αντίστοιχες ιστοσελίδες.

Ο υπολογισμός του μεγέθους των αρνητικών επιπτώσεων που έχει η Disney από το κλείσιμο των πάρκων είναι δύσκολη, δεδομένου ότι δεν γνωρίζουμε πότε θα ξανανοίξουν, δήλωσε ο Ζανγκ Χενγκ, αναλυτής των μέσων ενημέρωσης στην Guosen Securities Co. στη Σαγκάη.

«Το ξέσπασμα του κορωνοϊού δημιουργεί σίγουρα μεγαλύτερη αβεβαιότητα στις μη διαδικτυακές επιχειρήσεις της Disney στην Κίνα«, δήλωσε ο Ζανγκ την Τετάρτη.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας