«Φλερτ» του NYSE με την eBay

Προσφορά για την εξαγορά της eBay έχει καταθέσει το Intercontinental Exchange -στο οποίο ανήκει και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης(NYSE)- σε μια κίνηση που αποτιμά την αξία της εταιρείας διαδικτυακών δημοπρασιών και υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου πάνω από 30 δισ. δολάρια, όπως αναφέρει η «WSJ» σε αποκλειστικό της δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τη «WSJ», που επικαλείται εμπιστευτικές πηγές, το Intercontinental Exchange(ΙCE) είχε προσεγγίσει την eBay και στο παρελθόν και επιχείρησε ξανά πρόσφατα. Η δύο πλευρές δεν βρίσκονται σε επίσημες συνομιλίες και δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι η eBay θα δεχθεί τη συμφωνία. Στην περίπτωσή όμως που το ICE προχωρήσει στην εξαγορά, η συμφωνία θα είναι μια από τις μεγαλύτερες, δεδομένης της κεφαλαιοποίησης 28 δισ. δολαρίων της eBay και το ανάλογο premium που θα πρέπει να καταβάλει το ICE. 

To ΙCE σε ανακοίνωσή του το βράδυ της Τρίτης επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για την eBay.Η αγορά της εταιρείας διαδικτυακών δημοπρασιών αποτελεί μη-συμβατική στρατηγική κίνηση για το ICE. H eBay ήταν πρωτοπόρος στο ηλεκτρονικό εμπόριο αλλά δεν κατάφερε να συμβαδίσει με τους ανταγωνιστές όπως η Amazon.com. Η εταιρεία προσπάθησε να διευρύνει τις δραστηριότητές της πέραν των online δημοπρασιών, καθώς έχει περιορισθεί το ενδιαφέρον των καταναλωτών για δημοπρασίες μέσω Διαδικτύου.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη
ΔΝΤ: Ανθεκτική η παγκόσμια οικονομία παρά τις πληθωριστικές πιέσεις