Οι εταιρείες που θαυμάζει περισσότερο ο επιχειρηματικός κόσμος

Το σύστημα βαθμολόγησης για την έρευνα γνώμης Most Admired Companies του Fortune δίνει προτεραιότητα σε εταιρείες που ο κόσμος των επιχειρήσεων θεωρεί ότι κάνουν καλά πολλά διαφορετικά πράγματα.
Καμία εταιρεία δεν αντανακλά αυτό το σημείο καλύτερα από την Apple, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους εταιρικούς All-Stars. Ζητήσαμε από τους συμμετέχοντες στην έρευνα να αξιολογήσουν τις εταιρείες βάσει εννέα κριτηρίων απόδοσης. Φέτος, η Apple βρέθηκε στο top 10 – σε όλους τους κλάδους – με βάση οχτώ από αυτά τα κριτήρια, και συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από οποιαδήποτε εταιρεία σε οποιονδήποτε κλάδο στην κατηγορία προσέλκυσης ταλέντου.
 
Η Walt Disney επίσης βρέθηκε στο top 10 σε οχτώ κατηγορίες. Η καταπληκτική αυτή επίδοση βοήθησε τη γνωστή εταιρεία να βρεθεί στην 1η θέση στον κλάδο της ψυχαγωγίας για 17η συνεχή χρονιά. Η Disney εξασφάλισε το μεγαλύτερο σκορ σε όλους τους κλάδους για την «ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών», τερματίζοντας μπροστά από την Toyota (No. 1 στον κλάδο του αυτοκινήτου) και την Apple (No. 1 στον κλάδο των ηλεκτρονικών υπολογιστών).
 
Μια άλλη εταιρεία που έχει κερδίσει τον σεβασμό σε πολλαπλά επίπεδα είναι η Microsoft (Νο. 1 στον κλάδο του λογισμικού ηλεκτρονικών υπολογιστών). Η εταιρεία εξασφάλισε την υψηλότερη αξιολόγηση σε όλους τους κλάδους σε τέσσερα κριτήρια, συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας επιχειρηματικής αποτελεσματικότητας και της ποιότητας της διοίκησης. Και οι συνάδελφοί του Satya Nadella, επικεφαλής της Microsoft, τον επέλεξαν για άλλη μια φορά ως τον πιο υποτιμημένο CEO του κόσμου των επιχειρήσεων.
 
Νεοεισελθείσες εταιρείες κέρδισαν την 1η θέση σε αρκετούς από τους 52 κλάδους που εξετάζει η έρευνα γνώμης Most Admired Companies του Fortune. Η Raytheon, για παράδειγμα, τερμάτισε πρώτη στον κλάδο αεροδιαστημικής και άμυνας, αποτέλεσμα που αντανακλά τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην Boeing (Νο. 1 πέρυσι) και τα αναμενόμενα οφέλη από τη συγχώνευση της Raytheon με τη United Technologies που θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο μισό του 2020.
 
Όσο για τη νοτιοκορεατική Samsung Electronics, τη 15η μεγαλύτερη εταιρεία βάσει εσόδων παγκοσμίως, βρέθηκε για πρώτη φορά στην κορυφή του κλάδου των ηλεκτρονικών.
 
Η Hilton Worldwide Holdings, που το 2019 γιόρτασε τα 100ά της γενέθλια, κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία ξενοδοχείων, καζίνο και resorts. Στον τομέα της λιανικής πώλησης, η γνωστή εταιρεία εργαλείων Stanley Black & Decker εξασφάλισε την κορυφαία βαθμολογία για πρώτη φορά στον κλάδο του οικιακού εξοπλισμού.
 
Και η εταιρεία εμπορίας ηλεκτρονικών συσκευών Best Buy τερμάτισε πρώτη στην κατηγορία specialty λιανοπωλητών.
 
Σταθερές αξίες στο Most Admired Companies του Fortune είναι, εκτός από την Apple και τη Disney, η Nestlé (εδώ και 15 χρόνια Νο. 1 στον κλάδο των προϊόντων τροφίμων) και η Berkshire Hathaway (εδώ και 22 χρόνια Νο. 1 στον κλάδο ασφάλειας υγείας και ζωής). Η Berkshire, η Microsoft, η Johnson & Johnson, η Coca-Cola και η Toyota έχουν και μία αξιοσημείωτη διάκριση: αυτές οι πέντε εταιρείες εμφανίζονται στη λίστα Top 50 All-Stars κάθε χρόνο από το 1998 μέχρι και σήμερα.
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com
 

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ