DiscoverEU: Ακόμη 20.000 νέοι θα εξερευνήσουν την Ευρώπη το 2020

Περίπου 20 000 δεκαοκτάχρονοι θα λάβουν ταξιδιωτική κάρτα κατά τον τέταρτο και τελευταίο γύρο του DiscoverEU, που προσέλκυσε περίπου 75 000 αιτήσεις από όλη την Ευρώπη. Αυτοί οι νέοι Ευρωπαίοι, οι οποίοι επιλέχθηκαν βάσει καθιερωμένων κριτηρίων και ειδικών ποσοστώσεων των κρατών μελών, μπορούν να ταξιδέψουν μεταξύ 1ης Απριλίου και 31ης Οκτωβρίου 2020 για διάστημα έως 30 ημερών. 

Ο αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς, αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας, δήλωσε τα εξής: «Από τον Απρίλιο, 20 000 νέοι θα ζήσουν ένα αξιομνημόνευτο ευρωπαϊκό ταξίδι, ανακαλύπτοντας την ΕΕ. Το γεγονός ότι θα μοιραστούν το ταξίδι με συνομηλίκους τους και με ανθρώπους από άλλες χώρες θα κάνει αυτή την εμπειρία ευχάριστη και συνάμα αξέχαστη. Θα αποτελέσουν επίσης μέρος ενός ευρύτερου άτυπου και χωρίς αποκλεισμούς δικτύου, που διερευνά τι σημαίνει η ανακάλυψη της ηπείρου μας, του πλούτου, της πολυμορφίας και της αλληλεγγύης της».

Η επίτροπος κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, αρμόδια για την καινοτομία, την έρευνα, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τη νεολαία, δήλωσε: «Τα ταξίδια στην Ευρώπη και οι γνωριμίες με νέους από άλλες χώρες ενισχύουν τη διαπολιτισμική κατανόηση, βελτιώνουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τονώνουν την αυτοπεποίθηση. Παράλληλα με δραστηριότητες αλληλεγγύης και εθελοντισμού, που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, το DiscoverEU είναι μια πολύτιμη πρωτοβουλία για την άτυπη μάθηση.».

Θα επικοινωνήσουμε άμεσα με τους επιλεγέντες υποψηφίους, οι οποίοι στη συνέχεια θα μπορέσουν να αρχίσουν να οργανώνουν τα ταξίδια τους. Κατά κανόνα, τα ταξίδια θα γίνουν σιδηροδρομικώς· ωστόσο, για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση χωρίς αποκλεισμούς σε ολόκληρη την ήπειρο, υπάρχει επιλογή και για εναλλακτικά μέσα μεταφοράς, όπως τα λεωφορεία, τα φεριμπότ ή, κατ' εξαίρεση, τα αεροπλάνα. Μαζί με την ταξιδιωτική κάρτα, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν επίσης υποστήριξη και καθοδήγηση, για παράδειγμα, σχετικά με τις βιώσιμες μετακινήσεις. Οι νέοι καλούνται επίσης να γίνουν πρεσβευτές του DiscoverEU και να αφηγηθούν τις εμπειρίες τους. Ενθαρρύνονται επίσης να έρχονται σε επαφή με συνταξιδιώτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να μοιράζονται τις ιστορίες τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες προσκαλούνται να συμμετάσχουν στις συναντήσεις της πρωτοβουλίας DiscoverEU σε διάφορα μέρη της Ευρώπης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι συναντήσεις αφορούν θέματα όπως μια βιώσιμη πράσινη Ευρώπη —το θέμα του DiscoverEU για το 2020. Άλλες δραστηριότητες περιλαμβάνουν ευκαιρίες εθελοντισμού και την ανάπτυξη πράσινων διαδρομών για τους νέους ταξιδιώτες.
 

Δειτε Επισης

Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη