Ρεκόρ πωλήσεων το 2019 για την Porsche

Μπορεί η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία να βρίσκεται σε σταυροδρόμι προκλήσεων, ο κλάδος όμως πολυτελών οχημάτων φαίνεται πως αντέχει, με την Porsche να ανακοινώνει ρεκόρ πωλήσεων για το 2019 και να «στοιχηματίζει» ότι το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο Taycan θα συμβάλει στη διατήρηση της αναπτυξιακής τροχιάς και το 2020.

Οι πωλήσεις της Porsche ανά τον κόσμο σημείωσαν άνοδο 10% το 2019, στα 280.800 αυτοκίνητα. Η αύξηση στις πωλήσεις οφείλεται κυρίως στην ισχυρή ζήτηση για τα μοντέλα Macan και Cayenne, όπως ανέφερε η ίδια η Porsche  σε ανακοίνωσή της.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα διατηρήσουμε τα υψηλά επίπεδα ζήτησης και το 2020», ανέφερε ο επικεφαλής του ομίλου, Ντέτλεφ φον Πλάτεν. Η κυκλοφορία νέων μοντέλων, καθώς και το ήδη γεμάτο βιβλίο παραγγελιών για το μοντέλο Taycan θα συμβάλουν στη διατήρηση του ανοδικού momentum στις πωλήσεις, πρόσθεσε. 

Το ηλεκτροκίνητο Taycan έρχεται να ανταγωνισθεί άλλα ηλεκτρικά οχήματα όπως το Model S της Tesla. H επιτυχία στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης είναι ζωτικής σημασίας για τον γερμανικό όμιλο πολυτελών αυτοκινήτων, εν μέσω των αυστηρότερων κανονισμών στις εκπομπές ρύπων.

Τόσο σε ΗΠΑ όσο και σε Κίνα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 8% το 2019, με την Porsche να πωλεί 86.752 οχήματα σε Κίνα και 61.568 σε ΗΠΑ. Στη Γερμανία, οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 15%, στα 31.618 οχήματα.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

 

Δειτε Επισης

Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές