Στην ενιαία ιστοσελίδα eAbrosia όλες οι προστατευόμενες ονομασίες προϊόντων στην ΕΕ

Όλες τις ονομασίες που προστατεύονται ως γεωγραφικές ενδείξεις (ΠΟΠ, ΠΓΕ) και την ετικέτα των εγγυημένων παραδοσιακών ειδικοτήτων (STG), περιλαμβάνει από σήμερα η ηλεκτρονική βάση δεδομένων "eAmbroasia" της Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, τα σχετικά προϊόντα - τρόφιμα, κρασί και οινοπνευματώδη ποτά - καταγράφονταν προηγουμένως σε τρεις διαφορετικές βάσεις δεδομένων: e-Spirit-Drinks, DOOR και e-Bacchus. Η συγκέντρωση δεδομένων σε ένα ενιαίο σημείο πρόσβασης θα απλοποιήσει τις αναζητήσεις καθώς και τη διαφάνεια σχετικά με τους αποθηκευμένους όρους και τα εκκρεμή αιτήματα. Η eAmbrosia δημιουργήθηκε σε τρεις φάσεις. Τον Απρίλιο του 2019 μεταφέρθηκαν για πρώτη φορά όλες οι ονομασίες οίνων, στη συνέχεια ακολουθήθηκαν οι ονομασίες οινοπνευματωδών ποτών τον Ιούλιο του 2019 και τέλος τα προϊόντα διατροφής, ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Οι γεωγραφικές ενδείξεις προστατεύουν νομικά περισσότερα από 3.300 ονόματα προϊόντων που οφείλουν τα χαρακτηριστικά ή τη φήμη τους στην περιοχή παραγωγής τους χάρη στο φυσικό τους περιβάλλον και τις ικανότητες των τοπικών παραγωγών. Οι γεωγραφικές ενδείξεις προωθούν τα μοναδικά χαρακτηριστικά αυτών των ειδικών προϊόντων και την παραδοσιακή τεχνογνωσία των παραγωγών τους. Κάθε γεωγραφική ένδειξη έχει ακριβείς προδιαγραφές για τον τρόπο κατασκευής του προϊόντος, ενώ παράλληλα εγγυάται την ποιότητα των προϊόντων. Μεταξύ αυτών των προστατευόμενων προϊόντων, βρίσκονται φημισμένες ονομασίες όπως η Champagne, η Φέτα, το Prosciutto di Parma, το Ούζο και η Rioja είναι τώρα διαθέσιμα στην eAmbrosia.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες