Το 2020 θα είναι το έτος των «πράσινων» διακοπών

Καθώς το βιοτικό επίπεδο αυξάνεται παγκοσμίως και οι οικονομικές συνθήκες βελτιώνονται, τα ταξίδια αναψυχής, τα οποία μέχρι και πριν από λίγα χρόνια θεωρούνταν πολυτέλεια για λίγους, σήμερα έχουν γίνει αγαθό για όλους. Ο μεγάλος ανταγωνισμός των αεροπορικών εταιρειών που οδηγεί σε πτώση των τιμών των εισιτηρίων, σε συνδυασμό με τη χρήση της τεχνολογίας που επιτρέπει στους χρήστες να κλείσουν μόνοι τους τις διακοπές που επιθυμούν, δίχως να απευθυνθούν σε κάποιο ταξιδιωτικό πρακτορείο, έχουν αλλάξει τα δεδομένα στην τουριστική βιομηχανία.

Με την αναβάθμιση της εμπειρίας του πελάτη να παραμένει στο επίκεντρο και την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης να πραγματοποιείται σταδιακά στον κλάδο του τουρισμού, η αγορά προεξοφλεί μια ακόμη ενδιαφέρουσα τουριστική χρονιά που θα εκτοξεύσει τον ανταγωνισμό στα ύψη!

Οι ειδικοί, όπως αποτύπωσαν τις απόψεις τους στο ταξιδιωτικό περιοδικό National Geographic, εκτιμούν ότι το 2020 θα δούμε να αναδύεται ένα νέο είδος ταξιδιώτη, οικολογικά ευσυνείδητου που θα δώσει προτεραιότητα στον αντίκτυπο των ταξιδιών του στον πλανήτη, στον προορισμό, στις τοπικές κοινωνίες και στον εαυτό του.

Κατά κύριο λόγο οι ταξιδιώτες αναμένεται να στραφούν σε αύξηση του αριθμού των ταξιδιών που θα πραγματοποιήσουν μέσα στη χρονιά επιλέγοντας περισσότερους προορισμούς στο εξωτερικό μικρότερης, ωστόσο, χρονικής διάρκειας συγκριτικά με το παρελθόν.

Ο βασικός λόγος που προκρίνονται οι σύντομες αποδράσεις, τριών – τεσσάρων ημερών, δεν έχει να κάνει με τον περιορισμό του κόστους διαμονής, αλλά με το ότι ο ταξιδιώτης αναζητά περισσότερα διαλείμματα μέσα στη χρονιά, που θα τον αποφορτίσουν από τις εργασιακές και οικογενειακές του υποχρεώσεις, και θα του δώσουν τη δυνατότητα να ξεκουραστεί, αποφεύγοντας τις αρνητικές επιδράσεις ενός τζετ λαγκ.

Αύξηση των γυναικών που ταξιδεύουν μόνες
Η ταξιδιωτική κατηγορία που θα έχει την τιμητική της μέσα στο 2020 είναι αυτή των γυναικών, οι οποίες επιλέγουν να ταξιδέψουν με φίλες αντί για τον σύντροφό τους. Όπως επισημαίνεται στην έρευνα του National Geographic, οι ταξιδιώτες γένους θηλυκού ενδιαφέρονται για τη στήριξη άλλων γυναικών, με αποτέλεσμα οι ταξιδιωτικές εταιρίες να προσλαμβάνουν περισσότερες γυναίκες ξεναγούς και να συνεργάζονται με παρόχους υπηρεσιών που ανήκουν σε γυναίκες.

Eco friendly ξενοδοχεία και τουριστικοί οικισμοί σε δάση
Την ίδια ώρα, αυξάνεται η ζήτηση για οικολογικά καταλύματα που λειτουργούν με σεβασμό προς το περιβάλλον. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα της Booking.com, το 70% τείνει να κάνει κράτηση εάν γνωρίζει ότι το κατάλυμα είναι φιλικό στο περιβάλλον, ενώ και οι ίδιοι οι tour operators εντάσσουν στο χαρτοφυλάκιό τους ξενοδοχεία που αξιοποιούν την πράσινη ενέργεια, ανακυκλώνουν τα προϊόντα που χρησιμοποιούν οι πελάτες τους και βασίζουν τα μενού τους σε τοπικά παραγόμενα βιολογικά προϊόντα.

Προσανατολισμένες στη φύση είναι και οι διακοπές ευεξίας. Τουριστικοί οικισμοί κρυμμένοι μέσα σε δάση προσφέρουν στους ταξιδιώτες γαλήνη και αποτοξίνωση από τους γρήγορους ρυθμούς ζωής και την ηχορύπανση στην πόλη. Τα ξενοδοχεία επενδύουν σε προγράμματα που προάγουν την προσωπική μεταμόρφωση και εστιάζουν όχι απλώς στο σώμα και στο μυαλό αλλά και στο πνεύμα και την ψυχή μέσα από τη σύνδεση με τη φύση.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας
Ετήσια αύξηση 10,1% στις πωλήσεις εμπορικών οχημάτων στην Κίνα
ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους