To Xbox Series X έρχεται τα Χριστούγεννα του 2020

Η Microsoft έκανε τα επίσημα αποκαλυπτήρια της επόμενης κονσόλας της, η οποία ονομάζεται Xbox Series X και έρχεται σε ένα χρόνο περίπου από τώρα.

Είναι προφανές ότι το επόμενο Xbox θα είναι διαθέσιμο ταυτόχρονα με το Sony Playstation 5, τον βασικό ανταγωνιστή της. Ήδη αποκαλύφθηκε -εκτός από το όνομα- και η τελική μορφή του προϊόντος, για την οποία έχουν γραφεί και σχολιαστεί πολλά στο Διαδίκτυο. Μέχρι τώρα, όλες οι πληροφορίες για τη νέα παιχνιδομηχανή, είχαν την κωδική ονομασία Project Scarlett, από το πρωτότυπο που δανείζει τα περισσότερα, αν όχι όλα τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του στο τελικό προϊόν. Η εταιρεία, πάντως, σημειώνει ότι εδώ θα τίθενται νέα πρότυπα απόδοσης, συμβατότητας και ταχύτητας, κάτι που είναι το ζητούμενο σε κάθε νέα πρόταση που έρχεται στο ανταγωνιστικό πεδίο του gaming.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η Microsoft δεν είχε δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για τον τεχνολογικό εξοπλισμό της νέας κονσόλας, αλλά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα δίνεται έμφαση στο πεδίο της γραφικής απεικόνισης, με την υποστήριξη του 4Κ να θεωρείται επίσης δεδομένη, στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Υπάρχουν αναφορές για ποιότητα 8Κ στα 120 καρέ το δευτερόλεπτο σε κάποιες περιπτώσεις. Η νέα κονσόλα θα έχει ένα χειριστήριο όμοιο με το Xbox Controller που έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν όλοι οι κάτοχοι ενός Xbox, στοιχείο που θεωρείται ως μία θετική εξέλιξη.

Μέσα στους επόμενους 12 μήνες αναμένεται να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τα όσα θα προσφέρει η νέα κονσόλα, ενώ δεν είναι λίγες οι αναφορές εκείνες που κάνουν λόγο για την παρουσίαση μίας συνδρομητικής υπηρεσίας gaming παρόμοιας με το Netflix, προκειμένου να μπορεί κανείς να παίζει games πληρώνοντας μία μηνιαία συνδρομή.

Μέχρι στιγμής, έχει γίνει γνωστό ότι το Halo: Infinite και το Senua’s Saga: Hellblade II θα είναι δύο από τους τίτλους με τους οποίους θα λανσαριστεί το Xbox Series X.

Δειτε Επισης

Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες