Τζόνσον: Δεν κινδυνεύει το εργοστάσιο της Nissan μετά το Brexit

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ο οποίος είναι υπέρμαχος του Brexit κατά την διάρκεια επίσκεψης του στη βορειοανατολική Αγγλία υποσχέθηκε να προστατεύσει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων συμπεριλαμβανομένης και της Nissan μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ο Τζόνσον στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας πραγματοποίησε μια επίσκεψη στην Fergusons Transport στην Ουάσινγκτον, δυτικά του Σάδερλαντ.

Η εταιρεία logistics απέχει 6 χιλιόμετρα από το εργοστάσιο της Nissan το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων της Βρετανίας.

Ο Τζόνσον ρωτήθηκε αν μπορεί να εγγυηθεί τη συνεχιζόμενη ύπαρξη του εργοστασίου της Nissan.

«Είναι βέβαιο ότι προστατεύουμε τις αλυσίδες εφοδιασμού, προστατεύουμε τη Nissan Motors, διασφαλίζουμε ότι οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας. Καθώς θα φεύγουμε από την ΕΕ, θα προστατευθούν οι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων της χώρα μας», δήλωσε.

Ο Βρετανός πολιτικός επίσης ανέφερε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες στο Ηνωμένο Βασίλειο θα προστατευθούν μετά το Brexit, υποδεικνύοντας ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού τους δεν θα διαταραχθούν από το διαζύγιο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρόεδρος της Nissan Europe Τζιανλούκα ντε Φίτσι προειδοποίησε ότι εάν το Brexit οδηγεί σε επιπλέον δασμούς 10% μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ, το μέλλον του εργοστασίου της Σάδερλαντ θα τεθεί υπό αμφισβήτηση.

«Εάν το Brexit σημάνει την έναρξη επιβολής επιπλέον δασμών 10% η συνολική επιχειρηματική εξίσωση δεν είναι βιώσιμη για εμάς, επειδή το 70% εκατό των οχημάτων μας εξάγονται στην Ευρώπη» είχε ξεκαθαρίσει ο πρόεδρος της Nissan Europe.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών στον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»
Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού