Νέα μυστική συνάντηση Τραμπ- Ζούκερμπεργκ αποκαλύπτει το NBC

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε μια δεύτερη κατ’ ιδίαν συνάντηση σε δείπνο με τον ιδρυτή και CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος συνοδευόταν από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Πίτερ Θιλ. Η συνάντηση αυτή έγινε όταν το κορυφαίο δίδυμο του πιο γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης είχε επισκεφθεί την Ουάσιγκτον, τον Οκτώβριο, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό δίκτυο NBC.

«Όπως είναι φυσικό για έναν Διευθύνοντα Σύμβουλο μιας μεγάλης αμερικανικής εταιρείας, ο Μαρκ αποδέχθηκε την πρόσκληση για δείπνο με τον πρόεδρο και την πρώτη κυρία στον Λευκό Οίκο» δήλωσε μέσω e-mail ένας εκπρόσωπος της Facebook στο NBC.

Αν και δεν έγινε γνωστό τι ακριβώς συζήτησαν όσοι μετείχαν στο συγκεκριμένο δείπνο, σημειώνεται ότι ο Ζούκερμπεργκ εκείνη την περίοδο βρισκόταν στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου σχετικά με το κρυπτονόμισμα Libra. Επίσης εκείνες τι μέρες ήταν ομιλητής στο Πανεπιστήμιο του Τζορτζτάουν για την πολιτική που θα ακολουθήσει το facebook σχετικά με την παραπληροφόρηση που κάνουν ορισμένες πολιτικές διαφημίσεις σε αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του NBC. Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος, ο οποίος δεν είχε αποκαλύψει νωρίτερα τη συγκεκριμένη συνάντηση, αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Ο Ζούκερμπεργκ διατηρεί σε γενικές γραμμές μυστικό το περιεχόμενο των συζητήσεών του με τον Τραμπ. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας του Οκτωβρίου, ο 35χρονος δισεκατομμυριούχος αρνήθηκε να αποκαλύψει το περιεχόμενο της προηγούμενης συνάντησής του με τον Τραμπ τον Σεπτέμβριο, ωστόσο διευκρίνισε ότι τα ζητήματα της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας δεν τέθηκαν στην ατζέντα.

Το Facebook δαπάνησε 4,8 εκατομμύρια δολάρια σε λομπίστες της Ουάσινγκτον το τρίτο τρίμηνο του 2019, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 70% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, εν μέσω κλιμακούμενης εξέτασης των γιγάντων κοινωνικής δικτύωσης γενικά και του Facebook ειδικότερα. Τον Ιούλιο, το Facebook συμφώνησε να πληρώσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου – αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόστιμο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στην ιστορία του οργανισμού – προκειμένου να επιλύσει ζητήματα που σχετίζονται με το σκάνδαλο Cambridge Analytica. Επίσης, αντιμετωπίζει αντιμονοπωλιακούς ανιχνευτές οι οποίοι έχουν ενεργοποιηθεί από δεκάδες γενικούς εισαγγελείς.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές