Οι 10 μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες αν και δεν είναι ιδιαίτερη γνωστές ακόμη στην Ευρώπη, εντούτοις αναπτύσσονται τόσο γρήγορα που είναι θέμα χρόνου να επεκταθούν σε όλο τον κόσμο.

Το InBusinessNews πραγματοποίησε έρευνα και σας παρουσιάζει τις 10 πιο γνωστές μάρκες αυτοκινήτων στην Κίνα:

Αναλυτικά:

CHERY

Η Chery εδρεύει στην πόλη Wuhu. Ιδρύθηκε και ανήκει στο κράτος της χώρας από το 1997. Η σειρά προϊόντων της περιλαμβάνει επιβατικά αυτοκίνητα, minivans και SUV.


GEELY

Η Geely εδρεύει στην πόλη Hangzhou. Έγινε γνωστής από την εξαγορά της Volvo Cars από τη Ford για 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια  το 2010. Τώρα το συνολικό ενεργητικό της υπερβαίνει τα 110 δισεκατομμύρια γιουάν και η εταιρεία έχει εισέλθει στην κορυφή των 500 μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο

DONGFENG MOTOR

 


Η Dongfeng Motor κινεζική κρατική αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Wuhan. Παράγει και πωλεί κυρίως λεωφορεία και φορτηγά. Σήμερα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας.


FOTON MOTOR

 


Η Foton Motor είναι μια κινεζική μάρκα αυτοκινήτων που παράγει κυρίως φορτηγά και γεωργικά μηχανήματα. Με έδρα στην Changping District του Πεκίνου είναι σήμερα η μεγαλύτερη επιχείρηση εμπορικών αυτοκινήτων στην Κίνα.


ΒYD AUTO

Η BYD Auto εδρεύει στο Shenzhen, επαρχία Γκουανγκντόνγκ. To ΒΥD είναι το ακρωνύμιο για το "Build your dreams." Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2003 και είναι επίσης ένας σημαντικός κατασκευαστής επαναφορτιζόμενων μπαταριών και ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο.


BRILLIANCE AUTO


Η Brilliance Auto έχει έδρα την πόλη Shenyang. Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με τη BMW και την Toyota για να παράγει τα εμπορικά σήματα τους στην Κίνα.


ΤΙΑΝΜΑ ΑUTO

 


Η Tianma Auto βρίσκεται στην πόλη Baoding της επαρχίας Hebei. Παράγει κυρίως αυτοκίνητα σαλούν, εμπορικά οχήματα, μικρά λεωφορεία και βαρέα οχήματα.

JAC MOTORS

 


Η JAC Motors είναι κινεζική κρατική μάρκα αυτοκινήτου. Εδρεύει στο Hefei, της επαρχίας Anhui και έχει ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 700.000 οχημάτων και 500,000 κινητήρων


GREAT WALL MOTORS

 


Η Great Wall Motors είναι μια κινεζική μάρκα αυτοκινήτων με έδρα το Shenzhen. Είναι σήμερα ο μεγαλύτερος παραγωγός SUV της Κίνας.

ZHONGUA CAR

 

Είναι ένα άλλο διάσημο εμπορικό σήμα της Brilliance Auto, ένα πολύ γνωστό εμπορικό σήμα sedan στην Κίνα.

Aξίζει να σημειωθεί πως για την ώρα μόνοι οι εταιρείες Geely και  Chery κατάφεραν να εξάγουν οχήματα σε ορισμένες ανεπτυγμένες χώρες της Ασίας και της Αφρικής.
 

Δειτε Επισης

Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη