Σκάνδαλο inside trading στις ΗΠΑ με φερόμενη εμπλοκή Νίκα-Λαβίδα

Για σκάνδαλο εσωτερικής πληροφόρησης στις ΗΠΑ κάνει λόγο το Bloomberg, φωτογραφίζοντας ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση δύο Έλληνες, γόνους γνωστών επιχειρηματικών οικογενειών.
 
Στην υπόθεση insider trading που αποκαλύφθηκε στη Νέα Υόρκη με αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός τραπεζίτη της Goldman Sachs, φέρεται να είχαν εμπλοκή ο Γιώργος Νίκας, γιος του Παναγιώτη Νίκα, ιδρυτή της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας και τον Τηλέμαχο Λαβίδα, γιο του επιχειρηματία Θανάση Λαβίδα της Lavipharm.
 
Με φόντο τα παραπάνω, νωρίτερα τη Δευτέρα ανακοινώθηκε η παράιτηση του Γ. Νίκα από τη θέση του Προέδρου του ΔΣ της Εταιρείας ΠΓ Νίκας ΑΒΕΕ.
 
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg, την περασμένη Παρασκευή, η αμερικανική αστυνομία συνέλαβε τον Μπράιαν Κοέν, αντιπρόεδρο της Goldman Sachs, με την κατηγορία  διαχείρισης εμπιστευτικών πληροφοριών με στόχο το παράνομο κέρδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο.
 
Για διάστημα περίπου τριών ετών, διέρρεε απόρρητες πληροφορίες με αντάλλαγμα τη λήψη χρημάτων, στο πλαίσιο ενός διεθνούς σχεδίου insider-trading που είχε ως συνέπεια την αποκόμιση παράνομων κερδών ύψους 2,6 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο στο κατηγορητήριο δεν αναφέρεται ποιος ήταν ο εντολέας. Σύμφωνα με έγγραφα πάντως, φέρονται να εμπλέκονται η Syngenta AG και η Buffalo Wild Wings Inc. Εκπρόσωπος πάντως της Goldman Sachs, είπε ότι δεν γνώριζε για την υπόθεση.
 
Πηγή: Reporter.gr
 

Δειτε Επισης

Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας