Φρένο στα σχέδια του Τζόνσον για εκλογές βάζει η αντιπολίτευση

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφώνησαν να μην στηρίξουν τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μέχρις ότου περάσει από το κοινοβούλιο το νομοσχέδιο Χίλαρι Μπεν, που εμποδίζει ένα Brexit χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου.

Οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης συναντήθηκαν με τον επικεφαλής του Εργατικού κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν προκειμένου να συζητήσουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν αυτή την εβδομάδα ώστε να αποτρέψουν το Brexit χωρίς συμφωνία. Αμέσως μετά τη συνάντηση, η επικεφαλής του Κόμματος της Ουαλίας στο Ουέστμινστερ Λιζ Ρόμπερτς δήλωσε: «Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση σχετικά με το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να χρησιμοποιεί τις πρόωρες εκλογές ως έναν τρόπο για να καταφέρει ένα Brexit χωρίς συμφωνία και για να κάνει αυτό που επιθυμεί, δηλαδή να παραμείνει στην εξουσία. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση να μην αποδεχτούμε τις εκλογές με τους όρους του πρωθυπουργού που βολεύουν τον ίδιο και μόνον τον ίδιο».

Σε ερώτηση εάν το κόμμα των Εργατικών υποστήριξε αυτή την προσέγγιση, απάντησε ότι «συμφωνήσαμε» και ότι προτεραιότητα είναι ο αποκλεισμός του Brexit χωρίς συμφωνία μέσω της νομοθεσίας που προωθείται στο κοινοβούλιο, για την οποία εκτίμησε ότι έχει τις δυνατότητες να εγκριθεί.

Μία πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση πάνω στο θέμα των πρόωρων εκλογών από το κόμμα των Εργατικών, αναμένεται να κάνει σήμερα ο Τζέρεμι Κόρμπιν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη
ΔΝΤ: Ανθεκτική η παγκόσμια οικονομία παρά τις πληθωριστικές πιέσεις
Όλι Ρεν: Οι γεωπολιτικές εντάσεις απειλούν τη μείωση των επιτοκίων
Τα υψηλότερα από τα τέλη του 2021 τα κέρδη της Goldman Sachs
Η BP μείωσε 10% τους εργαζόμενους στον τομέα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
Αξιοποίηση ρωσικών «παγωμένων» κεφαλαίων συζητούν ΔΝΤ - Παγκόσμια Τράπεζα
Παγκόσμια Τράπεζα: Αυξάνεται το χάσμα πλουσίων και φτωχών χωρών
Οι εισοδηματικές ανισότητες αυξάνονται στις χώρες που δανείζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Πετρέλαιο: Σε πτώση οι τιμές παρά την απειλή πολέμου
Πού θα κριθεί η αντίδραση των αγορών στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή