Η Apple ρίχνει $6 δισ. στον πόλεμο του video streaming

Περισσότερα από $6 δισ. ρίχνει η Apple σε σειρές και ταινίες ενόψει της κυκλοφορίας της νέας υπηρεσίας video streaming. Στόχος είναι να ξεπεράσει τις πλατφόρμες Netflix, Disney και HBO της ΑΤ&Τ.

Όπως σχολιάζουν οι Financial Times, η κατασκευάστρια εταιρεία των iPhone προετοιμάζει την είσοδό της στα media εδώ και χρόνια, καθώς το 2017 προχώρησε στην πρόσληψη των Jamie Erlicht and Zack Van Amburg, δύο πολύ γνωστών στελεχών της Sony Pictures Television.
Ο αρχικός προϋπολογισμός που τους δόθηκε ήταν $1 δισ. για εκπομπές του πρώτου έτους, ωστόσο το ποσό ανεβαίνει και μέχρι στιγμής έχει φτάσει στα $6 δισ., σύμφωνα με πηγές των FT.

H Αpple έχει δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολαρίων στη σειρά στην οποία θα παίζουν οι Jennifer Aniston, Reese Witherspoon και Steve Carell, με τίτλο The Morning Show.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα ποσά είναι μεγαλύτερα και από αυτά που δίνονταν για ένα επεισόδιο του Game of Thrones – το οποίο κόστιζε, σύμφωνα με πληροφορίες, $15 εκατ. ανά επεισόδιο στην τελευταία σεζόν.

Η πλατφόρμα συνεχούς ροής βίντεο της εταιρείας αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους δύο μήνες, σε μία προσπάθεια να προλάβει την έναρξη της Disney Plus, η οποία τοποθετείται στις 12 Νοεμβρίου.

Και οι δύο εταιρείες κυκλοφόρησαν τρέηλερς των υπηρεσιών τους χθες.

Η Apple δεν έχει ακόμη αποκαλύψει πόσο θα κοστίζει η υπηρεσία βίντεο ή άλλες λεπτομέρειες για τη συνδρομή, αλλά όπως έχει ενημερώσει θα προστίθεται νέο περιεχόμενο κάθε μήνα, μετά την έναρξη της σε περισσότερες από 100 χώρες.

Δειτε Επισης

UBS: Ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός στρέφεται στις ΗΠΑ για εξαγορές και συγχωνεύσεις
Θύμα κυβερνοεπίθεσης το ΔΝΤ-Παραβιάστηκαν έντεκα λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Κίνα: Αύξηση στις τιμές των πλείστων κεφαλαιακών αγαθών-Πάνω και οι τιμές του χοιρινού κρέατος
ΗΠΑ: Βουτιά της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη
Swisscom: Εξαγορά της Vodafone Italia έναντι €8 δισ.
Χούθι: Θα διευρυνθούν οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία
Ελαφρά ανάκαμψη της κατανάλωση στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο
Hilton Worldwide Holdings: Εξαγόρασε το εμπορικό σήμα της Graduate Hotels έναντι $210 εκατ.
Άνοδος 2,8% για τιμές του αργού
Η άνοδος στην Ευρώπη οδηγεί τις μετοχές στις διεθνείς αγορές σε νέα υψηλά επίπεδα