Έρχεται το πρώτο smartphone με το λειτουργικό της Huawei

H Huawei είχε ανακοινώσει ότι θα δημιουργήσει ένα smartphone με το δικό της λειτουργικό σύστημα, αντί για το Android. 
 
To λειτουργικό σύστημα της Huawei ονομάζεται HongMeng mobile OS ή Harmony και αναμένεται να κάνει την πρώτη εμφάνισή του σε ένα διαφοροποιημένο Huawei Mate 30 Lite, με μία ειδική έκδοση να αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στις αγορές της Ευρώπης και στον υπόλοιπο κόσμο και μία ελαφρώς διαφοροποιημένη έκδοση για την Κίνα.
 
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι είναι πιθανό να δούμε μία έκδοση του Mate 30 Lite με λειτουργικό σύστημα Android, ενώ στην Κίνα το ίδιο τηλέφωνο θα έχει το λειτουργικό της Huawei. Από την άλλη μεριά, αρκετοί τονίζουν ότι η κυκλοφορία του Mate 30 Lite θα γίνει αποκλειστικά και μόνο με το HongMeng OS. Ό,τι και αν ισχύσει τελικά, αυτό θα είναι το πρώτο smartphone της εταιρείας με το λειτουργικό της σύστημα, επομένως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.
 
Αναφορικά με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά τώρα, η οθόνη του θα έχει διαγώνιο 6.26 ιντσών, με μία οπή στο μπροστινό μέρος, η οποία θα φιλοξενεί την κάμερα για τις selfies. Στο πίσω μέρος θα υπάρχει μία τετραπλή κάμερα, η μία εκ των οποίων θα έχει αισθητήρα 48 Megapixel, οι δύο αισθητήρα 2 Megapixel και η τελευταία αισθητήρα 8 Megapixel, επομένως το Huawei Mate 30 Lite θα προσφέρει πολύ καλές φωτογραφικές επιδόσεις.
 
Το γεγονός ότι η Huawei ασχολείται ενεργά με την παρουσίαση μοντέλων με το δικό της λειτουργικό σύστημα, εκλαμβάνεται από τους αναλυτές ως ένα δείγμα ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ δεν θα τελειώσει τόσο εύκολα. Η απαγόρευση στην Google να προμηθεύει τη Huawei με αναβαθμίσεις για το Android δεν φαίνεται να αίρεται και τόσο γρήγορα από τις αμερικανικές αρχές.
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com
 

Δειτε Επισης

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών στον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»
Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού