Σε ισχύ η απεργία της Τρίτης στο Heathrow

Πραγματοποιούνται τελικά σήμερα από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου οι πτήσεις που είχαν αρχικά ακυρωθεί λόγω προγραμματισμένης διήμερης απεργίας του προσωπικού εδάφους. 

Η σημερινή απεργία ματαιώθηκε ώστε να συνεχιστούν οι συνομιλίες μεταξύ διοίκησης και συνδικάτων για τους όρους αποδοχών. Για την ώρα, ωστόσο, σε ισχύ βρίσκεται η προγραμματισμένη για αύριο απεργία των περίπου 2.500 εργαζομένων στο αεροδρόμιο.

Συνολικά για σήμερα είχαν ακυρωθεί 177 πτήσεις, περίπου το 1/7 των αναχωρήσεων από το Heathrow, αλλά μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως η British Airways, η Air Canada, η Etihad Airways και η Aer Lingus ανακοίνωσαν ότι οι πτήσεις τους θα πραγματοποιηθούν τελικά.

Οι πτήσεις της Virgin Atlantic, πάντως, θα πραγματοποιηθούν από το Gatwick, όπως είχε προγραμματιστεί μετά από την εξαγγελία της απεργίας. Ορισμένες αεροπορικές δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι θα συμβεί με τις αρχικά ματαιωμένες πτήσεις.

Η διοίκηση του Heathrow συστήνει στο επιβατικό κοινό να επικοινωνεί με τις αεροπορικές για τυχόν αλλαγές στην ώρα αναχώρησης των πτήσεων.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από το αεροδρόμιο Heathrow, οι προγραμματισμένες για σήμερα πτήσεις για Λάρνακα έχουν πραγματοποιηθεί ή θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Σχεδόν 4.000 μέλη του συνδικάτου Unite συμμετείχαν την περασμένη εβδομάδα σε ψηφοφορία επί της πρότασης για αύξηση των αποδοχών του προσωπικού του Heathrow κατά 7,3% για τα επόμενα δυόμισι χρόνια. Το 88% ψήφισε υπέρ της απεργίας.

Εν τω μεταξύ, θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες οι συνομιλίες για την αποτροπή απεργίας των πιλότων των Βρετανικών Αερογραμμών μέσα στον Αύγουστο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ