Αpple: Δυνατές επιδόσεις στο τρίμηνο

Έστω και με δυσκολίες η Apple πέρασε τον πήχη των προσδοκιών το τρίτο τρίμηνο χρήσης, με τα έσοδά της να επιστρέφουν σε τροχιά αύξησης ύστερα από δύο τρίμηνα πτώσης. 

Το σημαντικότερο στοιχείο, το οποίο και επικρότησαν δίνοντας ώθηση στη μετοχή της οι επενδυτές, είναι για πρώτη φορά από το 2012 λιγότερο από το ήμισυ των συνολικών εσόδων στηρίχθηκε στις πωλήσεις των iPhone. Αυτό σημαίνει ότι ο τεχνολογικός κολοσσός έχει φροντίσει να αναπτύξει επαρκώς τις υπηρεσίες τους, ώστε να αντέξει τον οξύτατο ανταγωνισμό και την κάμψη στη ζήτηση των ακριβών έξυπνων κινητών. 

Τα έσοδα της Apple από υπηρεσίες ανήλθαν στα επίπεδα- ρεκόρ των 11,5 δισ. δολαρίων το συγκεκριμένο τρίμηνο, ενώ ισχυρές ήταν οι επιδόσεις και προϊόντων wearable, όπως το Apple Watch. Μερίδιο 20% στα έσοδα είχαν και οι δύο μεγάλες σειρές προϊόντων, που είναι πλήρως ανεξάρτητες από το iPhone- οι υπολογιστές Mac και τα iPad.

Tα έσοδα από το iPhone ήταν  μειωμένα κατά 12% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα στα 25,99 δισ. δολάρια. Παρόλα αυτά τα συνολικά σκαρφάλωσαν στα 53,8 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 1% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει το Bloomberg αυτό αποκαλύπτει ότι η εταιρεία έχει ήδη εισέλθει στη «ζωή μετά τα iPhone». Για το τέταρτο τρίμηνο χρήσης αναμένει έσοδα 61 έως 64 δισ. δολαρίων. 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας
Ετήσια αύξηση 10,1% στις πωλήσεις εμπορικών οχημάτων στην Κίνα
ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους
Bitcoin: Η νέα εποχή μετά το halving-Τι εκτιμούν οι αναλυτές
Για νέο «μαύρο κύκνο» στις αγορές ανησυχούν οι αναλυτές-Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι για τις οικονομίες
Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού