Οι καλύτερες χώρες να ζεις και να εργάζεσαι

Η Σιγκαπούρη κρατούσε τα τελευταία πέντε χρόνια τον τίτλο της καλύτερης χώρας για να ζει κανείς εάν αναζητήσει εργασία εκτός της πατρίδας του. Φέτος όμως την υποσκέλισε ένα ευρωπαϊκό κράτος.

Ο λόγος για την Ελβετία, που έκανε άλμα στην εφετινή κατάταξη της HSBC με τα καλύτερα μέρη για τους εκπατρισθέντες στον κόσμο και βρέθηκε στην κορυφή. 

Το υψηλό βιοτικό επίπεδο και οι ανταγωνιστικοί μισθοί είναι ένα στοιχείο που πάντα καθιστούσε την συγκεκριμένη χώρα ελκυστική επιλογή. Ωστόσο σε μία περίοδο αυξανόμενης αβεβαιότητας, είναι κυρίως η πολιτική και οικονομική σταθερότητα ο παράγοντας που την καθιστά πρώτη προτίμηση των εκπατρισθέντων. 

Στην περσινή κατάταξη ήταν μόλις στην όγδοη θέση. Ανέβηκε επτά σκαλοπιάτα καθώς το 80% των ανθρώπων, που εγκαταστάθηκαν εκεί δήλωσαν ικανοποιημένοι με την οικονομική κατάσταση και το 86% με την πολιτική. Περίπου το 82% των ανθρώπων, που μετακόμισαν στην Ελβετία για εύρεση εργασίας, επίσης τόνισαν πως απολαμβάνουν καλύτερο βιοτικό επίπεδο σε σύγκριση με εκείνο στην πατρίδα τους. 

Επτά στους 10 επίσης απολαμβάνουν υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα, με τις μέσες ετήσιες απολαβές τους να είναι 111.587 δολάρια. Το 70% δήλωσαν επίσης ότι το περιβάλλον τους είναι πιο καθαρό και το 42% ότι αισθάνονται πιο υγιείς. 

Η Σιγκαπούρη έμεινε στη δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη ακολουθεί ο Καναδάς. Σε εξαιρετικά υψηλή θέση, την τέταρτη, συναντάμε μία πρώην μνημονιακή χώρα της Ε.Ε., την Ισπανία, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Νέα Ζηλανδία. Ακολουθεί η Αυστραλία, ενώ έβδομη καλύτερη χώρα για τους εκπατρισθέντες αναδεικνύεται από την έρευνα της HSBC η Τουρκία. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Γερμανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Βιετνάμ. 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ