Πράσινο Κομισιόν στην ετήσια έκθεση για εκτέλεση του κοινοτικού προϋπολογισμού

Tα απτά αποτελέσματα που παρέχονται στους πολίτες, καταδεικνύει η ετήσια έκθεση της Κομισιόν για την εκτέλεση του κοινοτικού προϋπολογισμού "διαχείρισης και απόδοσης" (2018 AMPR) που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 25 Ιουνίου στις Βρυξέλλες. 

Η έκθεση που ενέκρινε το Κολέγιο των Επιτρόπων αναφέρει ότι το 2018 ο προϋπολογισμός της ΕΕ συνέβαλε και πάλι στην υλοποίηση των πολιτικών προτεραιοτήτων της ΕΕ, έχει βοηθήσει την κινητοποίηση συνολικού ποσού άνω των 400 δισ. Ευρώ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) που αναμένεται να δημιουργήσουν πάνω από 1,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην ΕΕ ως το 2020.

Επιπλέον τα κονδύλια της πολιτικής συνοχής συνέβαλαν στη δημιουργία επιπλέον 1,3 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στην ΕΕ τα τελευταία 10 χρόνια και επέτρεψαν σε 8,9 εκατομμύρια άτομα να αποκτήσουν νέα προσόντα.

Σε ό,τι αφορά την αλλαγή του κλίματος, το 2018, οι δαπάνες ενσωματώθηκαν σε όλα τα προγράμματα της ΕΕ και ​​συνολικά το 20,7% του προϋπολογισμού δαπανήθηκε για δράσεις σχετικές με την κλιματική αλλαγή.

Η έκθεση επιβεβαιώνει επίσης ότι ο προϋπολογισμός της ΕΕ έτυχε ορθής διαχείρισης.

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν ενέκρινε σήμερα και την ετήσια έκθεση για τους εσωτερικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν το 2018 και η οποία παρέχει μια επισκόπηση των ελέγχων που διεξάγονται σε ολόκληρη την Κομισιόν από την ανεξάρτητη υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου. Καθορίζει επίσης τις συστάσεις που έχουν δοθεί, όλες οι οποίες έγιναν δεκτές, καθώς και τις ενέργειες των υπηρεσιών  για την αντιμετώπιση των εντοπισθέντων κινδύνων.

Επιπλέον η Κομισιόν δημοσίευσε σήμερα την πρώτη ετήσια έκθεση σχετικά με την εφαρμογή του παρόντος κώδικα δεοντολογίας, η οποία επιβεβαιώνει ότι, μετά την έγκριση του επικαιροποιημένου Κώδικα, η Κομισιόν πέτυχε ένα ακόμη μεγαλύτερο επίπεδο διαφάνειας όσον αφορά τη συμπεριφορά των μελών της.

Πιο συγκεκριμένα, από τον Φεβρουάριο του 2018 και κάθε δύο μήνες, η Κομισιόν δημοσιεύει πληροφορίες σχετικά με τα έξοδα ταξιδίων των Επιτρόπων.

Τον Φεβρουάριο του 2019, η Κομισιόν δημοσίευσε πρακτικές ρυθμίσεις για τους Επιτρόπους που συμμετέχουν στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτά ήρθαν μετά από το νέο κώδικα δεοντολογίας που επέτρεψε στους Επιτρόπους  να συμμετάσχουν στις εκστρατείες για τις ευρωπαϊκές εκλογές χωρίς να χρειάζεται να πάρουν άδεια απουσίας όπως στο παρελθόν.

Τέλος, ενημερώθηκε ο ιστότοπος της Κομισιόν σχετικά με την ηθική δεοντολογία και την ακεραιότητα των μελών ώστε να παρέχονται καλύτερες, σαφέστερες και πληρέστερες πληροφορίες στους ενδιαφερομένους.

Βάσει του νέου Κώδικα Δεοντολογίας, δημιουργήθηκε μια νέα ενισχυμένη Ανεξάρτητη Επιτροπή Δεοντολογίας που παρέχει συμβουλές σε όλα τα θέματα δεοντολογίας και διατυπώνει συστάσεις σχετικά με τον Κώδικα.  Η σημερινή έκθεση παρέχει λεπτομέρειες για το έργο τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

UBS: Ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός στρέφεται στις ΗΠΑ για εξαγορές και συγχωνεύσεις
Θύμα κυβερνοεπίθεσης το ΔΝΤ-Παραβιάστηκαν έντεκα λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Κίνα: Αύξηση στις τιμές των πλείστων κεφαλαιακών αγαθών-Πάνω και οι τιμές του χοιρινού κρέατος
ΗΠΑ: Βουτιά της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη
Swisscom: Εξαγορά της Vodafone Italia έναντι €8 δισ.
Χούθι: Θα διευρυνθούν οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία
Ελαφρά ανάκαμψη της κατανάλωση στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο
Hilton Worldwide Holdings: Εξαγόρασε το εμπορικό σήμα της Graduate Hotels έναντι $210 εκατ.
Άνοδος 2,8% για τιμές του αργού
Η άνοδος στην Ευρώπη οδηγεί τις μετοχές στις διεθνείς αγορές σε νέα υψηλά επίπεδα