Στο Μανχάταν το Ikea μαθαίνει να ζει σε μικρούς χώρους

Οι Νεοϋορκέζοι είναι εξπέρ στους μικροσκοπικούς χώρους. Μερικοί κάτοικοι κοιμούνται σε ένα δωμάτιο που λειτουργεί και ως σαλόνι. Άλλοι μοιράζονται μια ντουλάπα με συγκάτοικο – ή απλώς δεν έχουν ντουλάπα. 

Με το άνοιγμα του «στούντιο σχεδιασμού» του Ikea στο Μανχάταν, η γνωστή σουηδική εταιρεία επίπλων – όπως και κάθε Νεοϋορκέζος – παίρνει μια γεύση απ’ αυτό που ένας εργαζόμενος περιγράφει ως «ενδιαφέρουσες αρχιτεκτονικές ανάγκες» της πόλης.

Στο νέο – και μικρό, για τα δεδομένα της εταιρείας – κατάστημα, το Ikea καλείται να κάνει ό,τι κάνει κάθε νέος κάτοικος στην πόλη: να ζήσει σ’ έναν μικρότερο χώρο, να απαλλαγεί από όσα περισσότερα πράγματα μπορεί για να χωρέσει σε έναν πιο στενό χώρο, και γενικά να βρει δημιουργικούς τρόπους για να λειτουργήσει όλο αυτό.

Με …μόλις 1.600 τετραγωνικά μέτρα, το νέο κατάστημα Ikea στο Upper East Side του Μανχάταν είναι το ένα τεσσαρακοστό του μεγέθους του μεγαλύτερου καταστήματος του σουηδικού κολοσσού. Επίσης, από τα περίπου 9.000 προϊόντα της εταιρείας εκτίθενται μόνο περίπου τα 1.000.

Και το «στούντιο σχεδιασμού» δεν είναι στην πραγματικότητα ένα κατάστημα με την παραδοσιακή έννοια. Οι επισκέπτες δεν παίρνουν κάτι φεύγοντας – οι αγορές παραδίδονται στα σπίτια των πελατών με χρέωση 39 δολάρια. Οι πελάτες μπορούν επίσης να πληρώσουν για τη συναρμολόγηση.

«Αποφασίσαμε ότι ήταν πολύ σημαντικό να επικεντρωθούμε σε λύσεις για μικρούς χώρους και όχι να έχουμε πολλά προϊόντα προς διάθεση», εξηγεί η Amy Singer, σχεδιάστρια λιανικής του Ikea για το συγκεκριμένο έργο.

Η εταιρεία πιστεύει ότι αυτός ο τύπος καταστήματος ανταποκρίνεται στους νέους τρόπους με τους οποίους οι καταναλωτές ψωνίζουν και ζουν, καθώς ένα αυξανόμενο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού κατοικεί σε πόλεις, ψωνίζει από διαδικτυακά καταστήματα, και θέλει οι αγορές του να παραδίδονται στο σπίτι. «Σε γενικές γραμμές, διαπιστώνουμε ότι αυτή είναι μια τάση που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο», επισημαίνει η Leontyne Green Sykes, επικεφαλής λειτουργιών της Ikea Retail U.S.


ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές