Beyond Meat: Η εταιρεία με το βίγκαν κρέας που «έριξε» την Wall Street

Η Beyond Meat Inc. κατάφερε να «εκτινάξει» την αγοραστική της αξία, επιτυγχάνοντας το καλύτερο ντεμπούτο εταιρείας στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Ο κατασκευαστής βίγκαν κρέατος και υποκατάστατων λουκάνικου αύξησε την χρηματιστηριακή της αποτίμηση κατά 192% μετά την αρχική δημόσια εγγραφή της. 

Οι μετοχές της, οι οποίες ξεκίνησαν να διαπραγματεύονται στα 46 δολάρια, έκλεισαν την πρώτη ημέρα την Πέμπτη με αύξηση 163% στα 65,75 δολάρια, ανεβάζοντας την αξία της εταιρείας στα 3,8 δισ. δολάρια. Μάλιστα, την πρώτη κιόλας μέρα κατάφερε να επισκιάσει το ρεκόρ της Silk Road Medical Inc., η οποία είχε πετύχει αύξηση της συνολικής της αξίας κατά 81%, κατά τη δική της δημόσια εγγραφή πριν ακόμη από την οικονομική κρίση του 2008.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Beyond Meat ξεπέρασε σχεδόν όλες τις φετινές IPOs, με εξαίρεση ελάχιστες μόνο εταιρείες οι οποίες δεν ξεπερνούν σε αξία τα 22 εκατ. δολάρια.

Η εταιρεία χαίρει της στήριξης πολλών διασημοτήτων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και ο ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του ενδιαφέροντος των επενδυτών αποδίδεται σε αυτήν την τάση που στηρίζουν τόσο ισχυρά ονόματα. Μάλιστα, η επενδυτής και ηθοποιός Τζέσικα Τσαστέιν, που είναι vegan, δήλωσε ότι μαγειρεύει τα προϊόντα Beyond Meat στο σπίτι, παρόλο που ο σύζυγος και οι φίλοι της δεν ακολουθούν βίγκαν διατροφή.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές