Η Aston Martin εξοπλίζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 7 ταχυτήτων

Η Aston Martin Vantage, έχει καταγραφεί στην ιστορία της αυτοκίνησής σαν ένα από τα supercar που προσφέρει ξεχωριστές οδηγικές εμπειρίες. Το υπερπολυτελές αυτοκίνητο υψηλής αξίας, απέκτησε μια ακόμη έκδοση, η οποία υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερες δόσεις οδηγικής ευχαρίστησης. Η έκδοση ειδικών προδιαγραφών με τα χαρακτηριστικά AMR, εξοπλίζεται με τρίτο πεντάλ και ένα αναβαθμισμένο χειροκίνητο κιβώτιο επτά σχέσεων. 
 
Η καρδιά του Vantage AMR παραμένει ο δυναμικός νέος κινητήρας V8, 4.000 κ.εκ. twin-turbo της Aston Martin. Αυτός ο κινητήρας υψηλής απόδοσης προσφέρει ισχύ 510 ίππων στις  6. 6.000 σ.α.λ. και ροπή 62,8 χλγμ. από  τις 2.000-5.000 σ.α.λ. Η ποσότητα ενέργειας είναι ικανή να προωθήσει την Aston Martin Vantage AMR, με εκπληκτικές επιδόσεις. Το τυπικό τεστ, που για κάθε συμβατικό αυτοκίνητο είναι μια δοκιμασία, στη περίπτωση του βρετανικού supercar ολοκληρώνεται μόλις σε 4΄΄.
 
Το αυτοκίνητο που θα κατασκευαστεί μόνο σε 200 μονάδες, έχει ιδανική κατανομή βάρους 50:50, μετά την κατάλληλη τοποθέτηση του κινητήρα και την μελετημένη σχεδίαση κάθε τμήματος. Η απόσταση από το έδαφος είναι μειωμένη και σε συνδυασμό με την κατάλληλη κατανομή των επιμέρους φορτίων εξασφαλίσθηκε χαμηλό κέντρο βάρους. Αυτή η παράμετρος του κέντρου βάρους είναι καθοριστική στην επίτευξη της καλύτερης δυνατής οδικής συμπεριφοράς ακόμη και στην ανώτατη ταχύτητα.
 
Όπως και με το υπάρχον μοντέλο Vantage, η τελική ταχύτητα καθορίστηκε στα 314 χλμ./ώρα. Ωστόσο, ενώ η απόδοση παραμένει ένα από τα βασικά ατού όλων των μοντέλων Vantage, η Vantage AMR, υπόσχεται ακόμη πιο δυνατή δόση οδηγικών συγκινήσεων λόγω του χειροκίνητου κιβωτίου και των επίλογων του οδηγού στη σχέση που θα επιλέξει στο κιβώτιο, ανάλογα με τις ανάγκες της κίνησης.
Το Aston Martin Vantage AMR είναι εξοπλισμένο με ένα κιβώτιο 7 ταχυτήτων, το οποίο φέρει τεχνογνωσία από το μηχανοκίνητο αθλητισμό.
 
Η μετάδοση του Vantage AMR, συνδυάζεται με ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, το οποίο ρυθμίστηκε από την ομάδα της Aston Martin, που έχει την ευθύνη για τις αγωνιστικές εκδόσεις.
 
Το χειροκίνητο κιβώτιο της Aston Martin Vantage διαθέτει επίσης AMSHIFT. Το σύστημα, αυτό χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του συμπλέκτη, του κιβωτίου ταχυτήτων για να αξιοποιήσει καλύτερα την ροπή που φτάνει στους τροχούς.
 
Η αφαίρεση του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων και των κεραμικών φρένων από άνθρακα, δημιουργεί μια νέα εμπειρία οδήγησης και επιπλέον απαλλάσσει το αυτοκίνητο από το προσθετό βάρος των 95 κιλών.
 
Η παραγωγή της Aston Martin Vantage AMR, θα είναι μόνο 200 μονάδες. Στο Ηνωμένο Βασίλειο κοστίζει 149.995 λίρες, στη Γερμάνια 184.995 ευρώ και στις ΗΠΑ 179.995 δολάρια. Οι παραδόσεις της Aston Martin Vantage AMR, θα ξεκινήσουν το τελευταίο τρίμηνο του 2019.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες