Ασύλληπτο μπόνους για τον ιδρυτή της Xiaomi

Στην ετήσια έκθεση της Xiaomi για το 2018 ανακοινώθηκε ότι ο ιδρυτής της, Lei Jun, θα λάβει bonus αξίας άνω των 735 εκατομμυρίων λιρών από τον κινεζικό κολοσσό smartphone. Η εταιρεία είχε πει στο παρελθόν ότι είχε την πρόθεση να δώσει bonus βάσει μετοχών στον Lei Jun σε αναγνώριση της οκταετούς αφοσίωσής του στην εταιρεία.
 
Ο Lei με τη σειρά του υποσχέθηκε να δωρίσει το ποσό σε φιλανθρωπικούς σκοπούς μόλις αφαιρεθούν οι φόροι από το πακέτο αποζημιώσεων. Οι 636,6 εκατ. μετοχές ανέρχονταν σε 7,54 δισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ με βάση την τιμή κλεισίματος την Τρίτη, αφού αυξήθηκαν κατά 1% στη διάρκεια της ημέρας. Το ποσό δεν απέχει πολύ από το ποσό των 8,6 δισ. γουάν, που δηλώνεται ως το προσαρμοσμένο καθαρό κέρδος της Xiaomi για το έτος.
 
Η μεταβίβαση των μετοχών προστέθηκαν στις υπόλοιπες πληρωμές που πραγματοποίησε η εταιρεία στον Lei, συμπεριλαμβανομένων των μισθών και των μερισμάτων, για τα οποία δεν δόθηκε ακριβές ποσό. Η πληρωμή ακολουθεί την εκμίσθωση των μετοχών της εταιρείας στο Χονγκ Κονγκ τον Ιούλιο.
 
Ραγδαία ανάπτυξη
Η Xiaomi, με έδρα το Πεκίνο, ήταν ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο το 2018, σύμφωνα με την έρευνα αγοράς της εταιρείας IDC, μετά από τη Samsung, την Apple και την Huawei.
Ο αριθμός των συσκευών που πούλησε αυξήθηκε κατά 32,2% σε σχέση με την περίοδο κατά την οποία η ευρύτερη αγορά υποχώρησε κατά 4,1%, δήλωσε η IDC.
 
Η Xiaomi αποκάλυψε φέτος το πρώτο smartphone που διπλώνει στα τρία, ενώ προσπάθησε να είναι όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρη γίνεται σχετικά με το προμοτάρισμα των μελλοντικών της πωλήσεων. Αυτό έγινε μετά από τηλεφωνικά παράπονα που έλαβε, όταν βγήκε μια ψεύτικη προσφορά για κινητό Xiaomi με 1 λίρα.
 
Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Xiaomi μπήκε στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου τον Νοέμβριο μαζί με άλλα προϊόντα, όπως τα ηλεκτρικά σκούτερ και τα βραχιόλια παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης. Στην εγχώρια αγορά της Κίνας η γκάμα των προϊόντων της είναι ευρύτερη. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται καταναλωτικά αγαθά όπως η ασύρματη ηλεκτρική σκούπα, το σκουπάκι-ρομπότ και τα έξυπνα αθλητικά παπούτσια με αυτόματα κορδόνια.
 
Η Xiaomi, βέβαια, εξακολουθεί να είναι γνωστή για τα τηλέφωνά της. Τον περασμένο μήνα η εταιρεία αντιμετώπισε προβλήματα με την κυκλοφορία των τελευταίων μοντέλων ναυαρχίδων της – της σειράς Mi 9 – τα οποία απέτυχε να κατασκευάσει αρκετά γρήγορα για να καλύψει τη ζήτηση. Σε ένα σημείο, ο Lei – που είναι ο πρόεδρος της Xiaomi – αναφέρθηκε ότι δήλωσε πως θα «πάει στο εργοστάσιο και θα κάνει ο ίδιος τα μηχανήματα να δουλέψουν», αν τα πράγματα δεν βελτιωθούν.
 
ΠΗΓΗ: .fortunegreece.com
 

Δειτε Επισης

Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη
ΔΝΤ: Ανθεκτική η παγκόσμια οικονομία παρά τις πληθωριστικές πιέσεις