Συμφωνία εκατομμυρίων μεταξύ FIAT και Tesla

H Fiat Chrysler συμφώνησε να πληρώσει την Tesla εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ώστε να προσμετρηθούν τα οχήματα της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας στον στόλο της και να αποφύγει μεγάλα πρόστιμα για παραβίαση των κανονισμών της Ε.Ε. για τις εκπομπές ρύπων.
 
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η κίνηση θα επιτρέψει στην Fiat Chrysler να αντισταθμίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα αυτοκίνητά της με εκείνες των αυτοκινήτων της Tesla, μειώνοντας έτσι τον μέσο όρο των εκπομπών σε επιτρεπόμενα όρια.
 
Από το 2018 και έπειτα, ο στόχος της Ε.Ε. για τη μέση εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα είναι 95 γραμμάρια το χιλιόμετρο. Σύμφωνα με τη UBS, ο μέσος όρων των εκπομπών για τα αυτοκίνητα της Fiat Chrysler ήταν 123 γραμμάρια το χιλιόμετρο.
 
Αναλυτές της Jefferies προβλέπουν ότι η Fiat Chrysler θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πρόστιμα ως και 2 δισ. δολάρια Από το 2021 και έπειτα, όταν οι στόχοι θα γίνουν νόμος.
 
Με βάση τους κανονισμούς της Ε.Ε., οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν το δικαίωμα να αντισταθμίσουν τις εκπομπές ρύπων με εταιρείες του ίδιου ομίλου. Για παράδειγμα, η Volkswagen μπορεί να αντισταθμίσει τις εκπομπές ρύπων των VW, Seat και Skoda έναντι αυτών των Porsche και Audi.
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com
 

Δειτε Επισης

Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη
ΔΝΤ: Ανθεκτική η παγκόσμια οικονομία παρά τις πληθωριστικές πιέσεις
Όλι Ρεν: Οι γεωπολιτικές εντάσεις απειλούν τη μείωση των επιτοκίων
Τα υψηλότερα από τα τέλη του 2021 τα κέρδη της Goldman Sachs
Η BP μείωσε 10% τους εργαζόμενους στον τομέα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
Αξιοποίηση ρωσικών «παγωμένων» κεφαλαίων συζητούν ΔΝΤ - Παγκόσμια Τράπεζα
Παγκόσμια Τράπεζα: Αυξάνεται το χάσμα πλουσίων και φτωχών χωρών
Οι εισοδηματικές ανισότητες αυξάνονται στις χώρες που δανείζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Πετρέλαιο: Σε πτώση οι τιμές παρά την απειλή πολέμου
Πού θα κριθεί η αντίδραση των αγορών στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή