Δύο 20χρονοι χάκαραν ένα μοντέλο της Tesla

Δύο 20χρονοι χάκερ ανακάλυψαν ένα κενό ασφαλείας στο Μοντέλο 3 της Tesla, που τους επέτρεψε να εισέλθουν στον εσωτερικό browser του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Αντί να βρουν τον μπελά τους, αποχώρησαν με το δικό τους Μοντέλο 3, μαζί με ένα βραβείο συνολικά $375.000. 
 
Ο Richard Zhu και ο Amat Cama είναι το δίδυμο χάκερ γνωστό ως ομάδα Flouroacetate, και το ζευγάρι των ερευνητών ασφάλειας υπολογιστών κυριάρχησε πρόσφατα στο Pwn2Own, έναν ετήσιο ανταγωνισμό που προσελκύει μερικούς από τους κορυφαίους χάκερ του κόσμου.
 
Ο Zhu και ο Cama εντόπισαν ένα σφάλμα JIT (ή «just-in-time») στον περιηγητή ιστού του Μοντέλου 3 της Tesla που τους επέτρεψε να εισέλθουν στο σύστημα του αυτοκινήτου και να γράψουν ένα μήνυμα στην οθόνη του ταμπλό του αυτοκινήτου. Για την προσπάθειά τους, το ζευγάρι είχε τη δυνατότητα να κρατήσει το αυτοκίνητο και κέρδισαν επίσης $35.000 μόνο για εκείνο το ένα εύρημα (το Μοντέλο 3 έχει τιμή εκκίνησης $35.000).
 
Το Pwn2Own εκχωρεί χρηματικά έπαθλα σε διαγωνιζόμενους που εντοπίζουν σφάλματα σε προϊόντα από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Tesla, η Apple, η Microsoft και άλλες. Κατά τη διάρκεια του φετινού τριήμερου διαγωνισμού, ο Zhu και ο Cama κέρδισαν συνολικά 375.000 δολάρια σε πολλαπλά hacking που περιελάμβαναν εκμετάλλευση σφαλμάτων σε προϊόντα όπως το πρόγραμμα περιήγησης Safari της Apple και τα Microsoft Windows. (Η εκδήλωση έδωσε συνολικά 545.000 δολάρια σε βραβεία).
 
Εν τω μεταξύ, ο Tesla ανταποκρίθηκε στη νίκη της ομάδας Flouroacetate, ευχαριστώντας το δίδυμο για το έργο τους και η εταιρεία υποσχέθηκε να κυκλοφορήσει μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού για να διορθώσει το πρόβλημα.
 
«Έχουμε καταχωρήσει το Μοντέλο 3 στον παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό Pwn2Own, προκειμένου να απασχολήσουμε τα πιο ταλαντούχα μέλη της ερευνητικής κοινότητας στον τομέα της ασφάλειας, με στόχο να προσελκύσουμε αυτόν τον ακριβή τύπο ανατροφοδότησης. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, οι ερευνητές απέδειξαν ότι ο browser του αυτοκινήτου είναι ευάλωτος» δήλωσε η Tesla στο CNBC Make It. «Τις επόμενες ημέρες, θα κυκλοφορήσουμε μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού που θα καλύπτει αυτήν την έρευνα. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η διαδήλωση πήρε μια εξαιρετική προσπάθεια και ευχαριστούμε τους ερευνητές για το έργο τους να μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι τα αυτοκίνητά μας είναι τα πιο ασφαλή στο δρόμο σήμερα».
 
ΠΗΓΗ: newmoney.gr
 

Δειτε Επισης

Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες