Λόρδος Άδωνις: Το Brexit δεν είναι αναπότρεπτο

Την άποψη ότι ένα νέο δημοψήφισμα για το Brexit προβάλλει πλέον ως ενδεχομένως η πιθανότερη κατάληξη της διαδικασίας εξόδου από την ΕΕ, θα διατυπώσει ο ελληνοκυπριακής καταγωγής λόρδος Άδωνις σε αποψινή εκδήλωση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ηνωμένου Βασιλείου-Κύπρου (UKCEC).

Ο πρώην Υπουργός, πρωταγωνιστικό στέλεχος της εκστρατείας υπέρ της λεγόμενης «Λαϊκής Ψήφου» για το Brexit, αναμένεται να τονίσει ότι η έξοδος της χώρας από την ΕΕ «δεν είναι αναπότρεπτη».

Αναμένεται να εξηγήσει το σκεπτικό του παραπέμποντας στη δυστοκία της Πρωθυπουργού Μέι στις προσπάθειές της να περάσει τη συμφωνία του Brexit από τη Βουλή των Κοινοτήτων και στην αντίθεση της πλειοψηφίας των βουλευτών σε ένα ενδεχόμενο ‘no deal’.

Η μοναδική επιλογή που απομένει για να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο, θα υποστηρίξει ο λόρδος Άδωνις, είναι η διενέργεια νέου δημοψηφίσματος. Η εκτίμησή του είναι πως η αναμενόμενη παράταση της διαδικασίας εξόδου υπό το Άρθρο 50 θα δώσει το χρόνο στο κοινοβούλιο για να προετοιμαστεί κατάλληλα για τη «Λαϊκή Ψήφο», με πιθανότερο αποτέλεμα κατά την άποψή του την ανατροπή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος του 2016.

Οικοδεσπότης της αποψινής εκδήλωσης είναι ο αντιπρόεδρος του UKCEC Στέλιος Στεφάνου, από τους πλέον επιφανείς Κύπριους της Βρετανίας.

Ο πρόεδρος του UKCEC Πήτερ Δρουσιώτης δήλωσε: «Η τοποθέτηση του λόρδου Άδωνις θα ηχήσει ως μουσική στα αυτιά πολλών Κυπρίων. Η διασπορά και οι Κύπριοι πολίτες απολαμβάνουν την ελευθερία του να ταξιδεύουν, να εργάζονται, να σπουδάζουν και να συναλλάσσονται απρόσκοπτα μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Κύπρου, υπό μία ενιαία ιθαγένεια της ΕΕ. Η Κύπρος απολαμβάνει τη μοναδική θέση του να είναι τόσο μέλος της ΕΕ όσο και μέλος της Κοινοπολιτείας. Θα ήταν μεγάλο κρίμα εάν κάποιος από αυτούς τους δεσμούς αποδυναμωνόταν».

Δημοσκόπηση για λογαριασμό της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Η.Β. έχει αποκαλύψει ότι πάνω από το 80% της κυπριακής κοινότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο αντιτίθεται στο Brexit και οι αιτήσεις για απόκτηση κυπριακής υπηκοότητας από κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν εκτοξευτεί.

«Τώρα που τα δεδομένα γύρω από το τι πραγματικά σημαίνει το Brexit είναι πιο ξεκάθαρα, μία ανερχόμενη εκστρατεία με τη νεότερη γενιά στα ηνία έχει κερδίσει δυναμική. Μπορούμε να εξασφαλίσουμε μία Λαϊκή Ψήφο και μπορούμε να την κερδίσουμε», θα πει ο λόρδος Άδωνις.
 
Το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ηνωμένου Βασιλείου-Κύπρου είναι ένας ανεξάρτητος, εθελοντικός, μη πολιτικός και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που απαρτίζεται από Κύπριους επιχειρηματίες και επαγγελματίες της Βρετανίας και έχει ως σκοπό να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Ως οργανισμός δε διατυπώνει πολιτικές θέσεις και τα μέλη του έχουν διάφορες απόψεις επί του Brexit.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ